Hoe veilig werk jij?

Hoe veilig werk jij? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Iedereen weet hoe belangrijk het is om veilig te werken op het lab. Maar ben jij ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen om veiliger te werken? Tijdens de World of Industry, Technology & Science van 24 t/m 27 september doe je kosteloos mee aan de X-pedition Veiligheid: Hoe veilig werk jij?

De X-pedition is een interactieve tour over de beursvloer langs zes specialisten. Zo leer je op een praktische manier over schadelijk geluid in laboratoria, het veilig afvoeren van giftig en besmettelijk afval en het herkennen van gevaarlijke situaties op de werkplek. Op elke stand word je een vraag gesteld. Na het voltooien van de X-pedition ontvang je een presentje én een certificaat.

Veilig werken begint bij jezelf. Er is daarom aandacht voor bewustwording en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen bij de stand van VOS instrumenten. Daar ontdek je hoe je veilig gedrag in het lab vanzelfsprekend maakt. Bij Denios breng je deze kennis direct in de praktijk. Hier worden herkenbare situaties gesimuleerd die gevolgen hebben voor de veiligheid op de werkvloer.

Luchtkwaliteit is essentieel voor een gezonde en veilige werkomgeving. Dupa laat zien hoe je continu de luchtkwaliteit kunt monitoren met op maat gemaakte koolstoffilters. Vergeet ook niet het risico van schadelijke geluidsniveaus. De specialisten bij Avans+ leggen uit hoe je geluidsniveaus kunt beoordelen en zo jezelf en je werknemers kunt beschermen. 

Vervolg je weg naar de stand van SALM EN KIPP. Daar zie je hoe een geautomatiseerde en probleemloze verwerking van giftig en besmettelijk afval de werkomgeving velliger maakt. Ten slotte kunnen we ook de microbiologische veiligheidsbank niet vergeten. De veiligheidsbank geeft een ‘veilig’ gevoel, maar de gebruiker heeft hier zelf een grote invloed op. The Baker Company geeft handige tips om een microbiologische veiligheidsbank écht veilig te maken

Je kunt de X-pedition elke dag van de beursweek volgen. Het seminar over veiligheid dat op 24 september tussen 10.00 en 11.30 uur plaatsvindt, sluit ook aan op de X-pedition.

Wil je meer weten? De bezoekersregistratie is geopend. Ga naar de website en schrijf je in.