Dag van de Industrie

Uitnodiging derde Dag van de Industrie

De vraag die velen zich nu stellen is: what’s next? Er zijn een aantal grote megatrends gaande die onze omgeving, bedrijven en samenleving transformeren. De industrie bevindt zich in het hart van deze transities, zoals de klimaat- en energieomslag, technologische transitie en de weg naar de circulaire economie. Waar en hoe zien de banen van de toekomst in onze industrie eruit? Wat kan de Nederlandse industrie bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energie, gezondheid? Wat kan onze industrie nu doen om morgen succesvol te zijn?

Deze en meer vragen staan centraal op de derde Dag van de Industrie op maandag 10 september 2018 van 14.00 tot 17.00 uur (met voorprogramma van 10.00 tot 14.00 uur; voor meer informatie zie hieronder).

Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes geeft zijn visie op de rol van de Nederlandse industrie als motor van innovatie, productiviteit en export. In  tafeldiscussies geven  o.a. econoom Barbara Baarsma, Jacqueline Cramer, Ton Heerts, Anton van Beek en Willem van der Leegte hun blik op hoe onze industrie wereldleider kan worden op gebied van deze transities. We sluiten de middag met een panelgesprek met o.a. leden van de Tweede Kamer en ondernemers over de uitdagingen en hoe deze aan te pakken.

U kunt de industrie ook in actie zien op deze dag. Tijdens het voorprogramma van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een unieke rondleiding over het complex van Tata Steel in IJmuiden en is er een expo van onze Nederlandse industriële ondernemingen en producten.

Dus schrijf u in voor deze dag en ontdek de kracht van de Nederlandse industrie!

De Dag van de Industrie 2018 is een initiatief van onder andere FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK, UNETO-VNI, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, VNCI, VNO-NCW en MKB-Nederland. Leden van de organiserende branches zijn van harte welkom bij de Dag van de Industrie aanwezig te zijn.

Tijdens de Dag van de Industrie willen we duidelijk maken welke beleidsprioriteiten ondernemers in de industrie voor het Kabinet hebben. Vriendelijk verzoeken wij u bijgevoegde vragen hiervoor in te vullen. Dit neemt slechts 3 minuten in beslag. Vanzelfsprekend worden de antwoorden geanonimiseerd.  

 

Klik hier voor meer informatie.