FHI Leden Netwerkbijeenkomst


Voor al onze leden organiseren we op donderdagmiddag 30 juni een inspirerende ledennetwerkmiddag.
Weer eens echt bij elkaar komen om elkaar te zien en te spreken! Om frisse ideeën op te doen, hebben we ook De WAR uitgenodigd – Broedplaats voor Innovatie, Duurzaamheid, Kunst en Techniek.

Inschrijven
Meld je als FHI-lid nu aan voor deze interessante FHI ledennetwerkbijeenkomst. Een bezoek is kosteloos. De bijeenkomst vindt plaats bij FHI, Leusderend 12 in Leusden; begint om 15.00 uur en duurt tot circa 16.45 uur. Na afloop is er een netwerkborrel en (Italiaans) buffet.

Klik hier om je aan te melden!

Broedplaats De WAR
Harmen Zijp en Diana Wildschut waren veertien jaar geleden de grondleggers van deze culturele broedplaats. De WAR is volledig ongesubsidieerd en zelfvoorzienend en is uitgegroeid tot een onmisbare plek voor iedereen die op zoek is naar een weg ‘buiten de gebaande paden’. De WAR is gevestigd in de voormalige Willem 3 kazerne in Amersfoort.


De WAR wil een breed publiek inzicht geven in de nieuwste wetenschappelijke doorbraken. Ook poogt het initiatief eigen ideeën uit te werken door toegepaste kennis en de nieuwste technologie. Het adagium luidt: “Goed idee! Daar is het gereedschap. Ga het maar doen!”
Binnen het opgebouwde netwerk van De WAR is de kennis aanwezig om tegengekomen problemen op te lossen en vonden inmiddels meer dan twintig projecten op het gebied van innovatie, duurzaamheid, creativiteit, educatie vonden hun weg.

 

Een leuk voorbeeld is het Citizen Science project Meet je Stad. Bij dit initiatief voor ‘burgerwetenschap’ vindt het proces van wetenschap niet plaats aan een universiteit, maar gewoon met mensen uit de stad Amersfoort. ‘Burgers’ meten bij dit project zelf de temperatuur, luchtvochtigheid, lichtinval en fijnstof in hun stad. Zij leren hiervoor hoe een bepaalde sensor werkt, hoe je een grafiek maakt uit meetgegevens en wat de invloed is van klimaat op… noem het maar op.

 

De WAR heeft ook verschillende ‘open’ labs waar iedereen gebruik van kan maken. Zo is het FabLab er voor de nieuwste digitale productietechnieken. In het Biolab doe je onderzoek op het gebied van biologie of scheikunde. En in het TransitieLab wordt gewerkt aan kleinschalige lowbudget- oplossingen voor duurzame energie en voedselvoorziening.

 

 

Laat je op 30 juni bij FHI inspireren aan de hand van de denkwijze van De WAR over duurzaamheid, open kennis, eigen initiatief, evolutie en diversiteit.

 

Het programma op donderdag 30 juni, bij FHI in Leusden, ziet er als volgt uit:

15.00 uur: ontvangst

15.30 uur: welkom door de voorzitter

15.40 uur: presentatie/bijdrage De WAR, door Diana Wildschut en Harmen Zijp

16.45 uur: netwerkborrel en (Italiaans) buffet

 

Wij zien ernaar uit je op 30 juni bij FHI te verwelkomen!