FHI-Workshop Motiverend leidinggeven


Dinsdag 6 juni 2023,
12.30 – 17.00 uur

(start 12.30 uur met lunch en afronden om 16.15 uur met een netwerkborrel)

Locatie: FHI, Leusderend 12 in Leusden


De snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit van organisaties en daarom van de mensen die er werken. Van iedereen binnen de organisatie wordt verwacht dat ze mee veranderen in de door de organisatie gewenste richting. Managers en leidinggevenden staan voor de taak medewerkers te stimuleren en te motiveren hier in mee te gaan. Maar dit gaat niet vanzelf…

Sturen op gedrag ‘HOE’ is voor de meeste leidinggevenden veel lastiger dan sturen op resultaten ‘WAT’. Terwijl steeds meer organisaties wel van hun leidinggevenden verwachten dat ze niet alleen op resultaten ‘WAT’ sturen, maar juist ook op gedrag ‘HOE’. Dit ‘HOE’ is vaak vertaald in de vorm van competenties of kernwaarden. Iedere leidinggevende weet hoe lastig dat is, omdat elke individuele medewerker zijn of haar eigen achtergrond en normen en waarden heeft. Toch wil je wel op gewenst gedrag sturen, waarbij dit niet ten koste gaat van de unieke kwaliteiten van elk individu en dus van de kracht van de diversiteit binnen je team.

Deze interactieve praktijkworkshop wordt verzorgd door Fré Boels verbonden aan FHI Advies partner ISA Training & Coaching. De middag is ingedeeld in drie delen, waar je onder leiding van Fré langs de volgende onderwerpen gaat:

– Hoe maak ik concreet wat ik van mijn medewerkers verwacht?
– Hoe krijg ik medewerkers proactief en meer betrokken?
– Hoe geef ik effectief feedback?
– Hoe motiveer ik mensen die niet meer willen?
– Wat doe ik met medewerkers die te duur zijn om afscheid van te nemen?
– Hoe zorg ik dat de ‘goeden’ niet lijden onder de ‘slechten’?

Tools die aan bod komen zijn onder andere de ‘willen/kunnen matrix’, de ‘wetten van de IJsberg’, de ’4G feedback methode’ en de ‘Performance Management Cyclus’.

Doelgroep
Directeuren, HR-managers, leidinggevenden en allen die leiding (gaan) geven aan medewerkers.

Datum, plaats
Dinsdag 6 juni van 12.30 tot 17.00 uur bij FHI, Leusderend 12, 3832 RC te Leusden.

Aanmelden
Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. De deelnamekosten per persoon voor bij FHI aangesloten bedrijven bedragen € 199,-, exclusief btw. Indien jouw organisatie geen lid is van FHI, dan bedragen de deelnamekosten € 349,- exclusief btw per persoon.

De vermelde deelnamekosten zijn inclusief koffie/thee/fris/lunch/netwerkborrel. Annulering geeft geen recht op creditering van kosten, wel kan een vervangende deelnemer worden aangemeld.

In samenwerking met Fré Boels van ISA Training & Coaching
Fré Boels
ISA Training & Coaching

T: (033) 433 24 00
W: ISA Maatwerk Verkooptraining, Communicatietraining & Management training