FHI/MinacNed International Factfinding & Matchmaking Trip

De vijfde FHI/MinacNed International Factfinding & Matchmaking Trip is in voorbereiding

Voortbouwend op de contacten die afgelopen jaren zijn gelegd in Duitsland en in Zwitserland, organiseert FHI/MinacNed van 11 t/m 13 september een driedaags netwerk evenement in Basel, gedeeltelijk gekoppeld aan de Basel Life Science Week.

Het bezoek van MinacNed/FHI in 2016 was erg succesvol. Zo was het voor Helvoet/Axxicon, één van de deelnemers, aanleiding te komen tot samenwerking met een groot diagnostisch bedrijf.

Het doel van de reis is om Nederlandse bedrijven in contact te brengen met internationale bedrijven en instituten, met sterke nadruk op R&D in Life Science en Farmacie.

De regio Basel staat bekend als de Zwitserse pharma hub voor de wereld met meer dan 25.000 werknemers werkzaam in de lokale farmaceutische industrie. Naast grote bedrijven zoals Roche en Novartis, zijn er honderden kleine en middelgrote bedrijven die zich bezig houden met industriegerelateerde research en development.

Door de geografische ligging, is Basel ook sterk verbonden met de regio’s Zuid-Duitsland en Noord-Oost Frankrijk. Bovendien is Zurich met belangrijke onderzoekscentra zoals ETH Zurich en IBM Research slechts een uurtje rijden.

De driedaagse trip van komende septembermaand wordt een meet-up met verschillende internationale netwerken samen zodat we op effectieve wijze veel nieuwe mogelijke partners/klanten kunnen ontmoeten.

In de voorbereiding maken we gebruik van de goede relaties die we opgebouwd hebben tijdens de eerdere bezoeken, waardoor we de juiste bedrijven/personen bij het evenement kunnen betrekken.

Klik hier voor een overzicht van de bedrijven die afgelopen jaar betrokken waren bij het Match Making Event.

 

De driedaagse activiteit bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Microfluidics Workshop tijdens de Basel Life Science Week te organiseren door Nl (MinacNed)/ Zwitserland (Basel Area Network)/Korea (via het KIST Europe insituut in Saarbrücken )

2) Match Making Event met 1 op 1 sessies met mogelijke partners en gelegenheid voor een eigen pitch. Met medewerking van BaselArea Network en het Duitse bedrijvennetwerk microTEC Sudwest.

3) In voorbereiding: bezoek aan IBM Zurich; onderzoeksgroep Precision Diagnostics van prof. Emmanuelle Delamarche / BASF / Roche / Novartis (mogelijk keuzemenu voor de deelnemers).

4) Netwerk diner aangeboden door de Nederlandse Ambassade in Zwitserland

5) Eventuele individuele wensen / suggesties cq gebundelde wensen van de deelenemers

Bij voldoende belangstelling is er een mogelijkheid voor een gezamenlijke stand tijdens MipTec, de beursvloer van de Basel Life Science Week met circa 3.000 bezoekers. (www.basellife.org/miptec).

De Nederlandse bedrijven die deelnemen aan het evenement profiteren van extra aandacht in het netwerk van de Basel Life Science Week en de andere betrokken partners (CSEM, Nederlandse Ambassade in Zwitserland, BaselArea.Swiss, EUresearch, microTEC Sudwest).

De kosten voor deelname aan deze reis zijn: € 1.400 voor FHI/MinacNed leden en € 1.700 voor niet-leden, inclusief 3 hotelovernachtingen ( 10/11/12 sept), exclusief de vliegreis.

Mogelijkheid tot subsidie van RVO – Missie Vouchers

Er is een mogelijkheid om 50% subsidie aan te vragen voor een gedeelte van deze kosten (€ 1000,-) met een missie voucher van RVO. Dit dient door het bedrijf zelf aangevraagd te worden. Het budget is beperkt, dus het is raadzaam om tijdig een aanvraag in te dienen: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib

Aanmelden voor de reis kan door het aanmeldformulier ingevuld retour te sturen (klik hier).

Degenen die zich voor 15 juni aanmelden hebben optimaal de kans om betrokken te worden bij de voorbereiding en eigen ideeën / wensen in te brengen.

De ervaring leert dat het heel nuttig is elkaar vooraf in Nederland een keer te ontmoeten om elkaar te leren kennen, synergie te ontdekken en elkaars ideeën te toetsen cq te finetunen

Er is een voorbereidingsbijeenkomst in Nederland op vrijdag 30 juni, 11.00 uur (incl. lunch).