Interactie tussen branches: Data Science


Data science onlinebijeenkomst 16 november 2020

 

Datum: 16 november 2020

Tijd: online, 13.00-15.30 uur

Locatie: FHI, Leusderend 12, Leusden

 Hoe kan data science praktisch en effectief worden ingezet?

Tijdens deze online bijeenkomst gaan experts in discussie met de betrokkenen over de inzet van data science in industrie, laboratoria, zorg en gebouwde omgeving. Twee organisaties zullen ingaan op de concrete cases met data science.

Gedurende de online meeting is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de beide organisaties. Hoe kun je nu AI doelmatig inzetten binnen het productiebedrijf? Wat zijn de effectieve toepassingen van data science?

Ureason

Doelmatig inzetten van AI bij OEM’s en productiebedrijven

Het is bijzonder dat de voorspelling gedaan in 1965 door Gordon Moore werkelijkheid werd! Tot 2011 gold namelijk de Wet van Moore: een jaarlijkse verdubbeling van de rekenkracht. Wat kan u nu eigenlijk met al die rekenkracht? Hoe kunt u huidige technologie toepassen om uw product en product positionering te verbeteren?

In deze sessie blikken we terug op het verleden van Artificial Intelligence (AI) en laten u zien wat er nu mogelijk is: kunstmatige intelligentie ingebed in uw apparaten voor het stellen van diagnoses, voorkomen van problemen en ondersteunen van veld-personeel.

Middels praktijk voorbeelden neemt UReason u mee op de wijze waarop AI doelmatig ingezet kan worden in Industriële Automatisering omgevingen (IA). Hiernaast staan we stil bij de vooruitgang die het vakgebied AI heeft meegemaakt in de afgelopen decennia en wat dit betekent voor uw organisatie.

Spreker informatie:
Jules Oudmans is één van de oprichters van UReason. Een product en leverancier van software en -diensten waarmee bedrijven snel intelligente applicaties kunnen maken, die vervolgens complexe en grote hoeveelheden real-time data inzichtelijk maken en de processen automatiseren. Jules is een ervaren professional die reeds meerdere decennia actief is op het gebied van operationele intelligentie en real-time analytics, speciale applicatiegebieden: Fault Management en Predictive Maintenance.

Jules heeft bedrijven in de olie- en gas, (petro)chemie, pulp en papier, utilities, defence en telecom industrieën ondersteund en voor ‘early adaptors’ van A.I. en zoals Halliburton, BP, Motorola, Siemens, Shell, Cargill, Lyondell en BG/Transco verschillende oplossingen in de markt gezet.

Viqtor Davis

Tijdens het webinar van Viqtor Davis wordt er ingegaan op het strategische concept Asset Health Insights. Wat is dit precies en wat heeft u hieraan als bedrijf? In welke mate kan ik voorspellen of onderdelen aan vervanging toe zijn?

In het programma wordt er ingegaan op een aantal cruciale stappen onderdelen van data driven asset management. De volgende onderdelen passeren de revue:

 • De belangrijkste uitdagingen
 • De drie pilaren van asset health insights
  • Data fundament
  • Actionable insights
  • Optimized asset strategies
 • De belangrijkste voordelen
 • Onze pragmatische aanpak voor Asset Health Insights
 • Praktijk voorbeelden bij klanten – dit is allemaal eindklant gericht

Viqtor Davis is een gespecialiseerd team van meer dan 350 professionals die zich uitsluitend richten op innovatie door effectief gebruik van data.

Geïnteresseerd of meer weten? Mail dan naar Jesse Markus.
Aanmelden is kosteloos voor FHI-leden.

Voorlopig online programma:

13:00 Start meeting
13:00 – 13:15 uur Introductie door FHI
13:15 – 14:45 uur Plenaire discussie over de concrete realisatie met data science
Met presentatie van de beide organisaties (30-45 minuten per organisatie)
14:45 – 15:15  uur Mogelijkheid om vragen te stellen
15:15 – 15:30 uur Afsluting
15:30  Einde

Aanmelding FHI Interactie tussen branches - Data Science 16 november 2020

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor de FHI Interactie tussen branches - Data Science bijeenkomst. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.