Online Workshop “Zo stimuleer je duurzaam gedrag”


Online Workshop Gedragsverandering voor een duurzame organisatie

Jullie organisatie wil graag verduurzamen: het past bij jullie MVO-doelen en jullie vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers actief bijdragen? In deze workshop leer je hoe je inzichten uit de gedragspsychologie kunt inzetten om jouw bedrijf en de werkprocessen in jouw bedrijf te verduurzamen. Hiermee krijg je direct praktische handvatten om morgen mee aan de slag te gaan.

Deze workshop laat zien hoe je kansen voor positief duurzaam gedrag binnen jouw organisatie kan ontdekken binnen alle afdelingen. Aan de hand van gedragsinterventies identificeren we concrete acties die duurzame winst opleveren voor jouw bedrijf. De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Voor aanvang ontvang je een stappenplan en een lijst met 10 strategieën om je organisatie te verduurzamen. Bij deze strategieën krijg je de opdracht om er 2 uit te kiezen en hierbij een direct uitvoerbare maatregel bij te bedenken die past bij jouw bedrijf of organisatie.
  • Nieuwe relevante ontwikkelingen ‘na Corona’; de crisis zien als kans voor duurzaamheid en innovatie.
  • Hoe overtuig je jouw manager/CEO/collega’s van het belang van duurzaamheid? Tips en inspirerende voorbeelden van andere bedrijven.
  • Gedragsverandering: hoe werkt het? Hoe zet je het in?
  • Gedragsinterventies bespreken (plus de opdracht).
  • Hoe krijg je duurzaamheid in het DNA van je organisatie? “Zo doen we dat hier”.
  • Hoe communiceer je succesvol over duurzaamheid? Praktische tools en tips.

Datum, plaats en locatie:
i.v.m. met het Coronavirus en de maatregelen die er zijn voor bijeenkomsten is er besloten deze workshop in de vorm van een webinar aan te bieden.
Donderdag 18 juni 2020 – 14:00 uur-16:00 uur, Webinar

Doelgroep:
Deze training is voor iedereen die geloofwaardig en goed wil communiceren over duurzaamheid vanuit zijn of haar organisatie. Denk aan: Eigenaars, (senior) communicatieadviseurs, communicatie-professionals en medewerkers.

De setting is er op ingericht dat de deelnemers vragen kunnen stellen en onderlinge ervaringen kunnen uitwisselen. In de workshop is ook enige ruimte voor de persoonlijke case. Bij het aanmelden kunt u van te voren uw verwachtingen en vraagstukken doorgeven aan de spreker.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via www.fhi.nl De kosten bedragen €100,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed. Voor niet-leden €200,- exclusief btw per persoon.

Spreker:
Nienke Trap is cultureel antropoloog met een Master Environment and Resource Management. Zij is sinds 2008 verbonden aan Klimaatverbond Nederland, onder andere als projectleider van de landelijke energiebesparingswedstrijd Klimaatverbond Energy Battle en campagnes, zoals Warmetruiendag. Zij geeft (online) cursussen en workshops, o.a. voor Frankwatching. Haar expertise is communicatie over duurzaamheid. In haar aanpak zoekt ze naar de synergie tussen gedragspsychologie en technische maatregelen, waarbij betere samenwerking en meer communicatie centraal staan.

W: www.richtingduurzaamheid.nl
E: nienke@richtingduurzaamheid.nl