FHI corona-update, 1 juli 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt 845 nieuwe coronabesmettingen, 200 meer dan woensdag. Het gemiddelde aantal positieve tests neemt af, net als het totale aantal opgenomen coronapatiënten: dit cijfer is gedaald naar 278. Dat is het laagste aantal sinds half september. Ook het aantal nieuwe patiënten blijft afnemen met op donderdag tien patiënten.
  • Een maand na de invoering van de quarantaineplicht voor reizigers uit een zeer hoog risicogebied zijn er aan overtreders nog nauwelijks boetes uitgedeeld. Volgens De Telegraaf laat het ministerie van Volksgezondheid weten dat er tot en met maandag slechts 23 boetes zijn gegeven.
  • In maart stierven 1611 mensen aan het coronavirus. Dat is 37 procent minder dan in februari, toen bijna 2600 mensen aan het virus overleden. Volgens de cijfers van het CBS zijn sinds het begin van de pandemie bijna 29.000 Nederlanders aan het virus overleden.
  • Vanaf vandaag is de CoronaCheck-app te gebruiken om te reizen tussen EU-landen. Lidstaten kunnen echter nog aanvullende eisen stellen, zoals een negatieve PCR-test in plaats van een negatieve antigeentest. Meer informatie is te vinden bij de Rijksoverheid.
  • In België zijn zelftests voor het coronavirus vanaf donderdag ook verkrijgbaar in de supermarkt. Tot nu toe waren deze alleen in apotheken beschikbaar, schrijft De Morgen.

 

Verzuim en vakantie, hoe zit het eigenlijk?

Mag uw zieke werknemer met vakantie? En wat als uw werknemer zich ziekmeldt tijdens zijn vakantie? FHI-partner ArboNed geeft antwoord op tal van vragen in een faq, waarin uiteraard ook zaken rondom de coronamaatregelen aan bod komen. Handig, nu de vakantieperiode is aangebroken.

 

Lees het artikel ‘Verzuim en vakantie, hoe zit het eigenlijk?’:
https://www.arboned.nl/nieuws/verzuim-en-vakantie-hoe-zit-het-eigenlijk

 

 

Seminar ‘De consequenties van de energietransitie op elektronica ontwikkeling en installaties’

Op de beursvloer van Electronics & Applications 2021 vindt op woensdag 29 september het seminar ‘De consequenties van de energietransitie op elektronica ontwikkeling en installaties’ plaats. Van 9.00 tot 12.15 uur draait het in deze bijeenkomst om de kansen en mogelijkheden van energietransitie. De ontwikkeling van energiezuinige producten en de efficiënte inrichting van installaties zijn onderwerpen die uitgebreid aan bod komen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/seminar-de-consequenties-van-de-energietransitie-op-elektronica-ontwikkeling-en-installaties/

 

 

Commissioning zet stap met oprichting Stichting DBCA

Met de officiële inschrijving in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel is de stichting Dutch Building Commissioning Assocation (DBCA) een feit. Dit betekent dat de stichting zich nu ook verder kan ontplooien als officiële vaandeldrager van Commissioningdiensten binnen Nederland.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/commissioning-zet-stap-met-oprichting-stichting-dbca/

 

 

Beurstraining: hoe haal ik het maximale uit mijn beursdeelname?

Bent u eind september als exposant met een stand aanwezig tijdens E&A 2021 of LabNL 2021? Dan wilt u met uw bedrijf uiteraard optimaal profiteren van uw beursdeelname. De workshop Beurstraining, op maandag 30 augustus bij FHI in Leusden, kan u daarbij helpen.

 

Schrijf u in:
https://fhi.nl/agenda/workshop-beurstraining-3/

 

 

Workshop Creativiteit in Leidinggeven

Hoe draag je als leider op creatieve en inspirerende wijze bij aan de organisatiedoelen? Als er in de afgelopen maanden ergens een beroep op is gedaan dan is het wel op onze creativiteit. Bijna geen bedrijfstak is eraan ontkomen om dat wat zo normaal leek, aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid. Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden, managers en eenieder die in werksituaties praktisch en actief aan de slag wil met creativiteit, innovatie en vernieuwing.

 

Schrijf u in voor deze workshop op 7 september:
https://fhi.nl/agenda/workshop-werken-als-een-kunstenaar/

 

Of op 16 september:
https://fhi.nl/agenda/workshop-werken-als-een-kunstenaar-2/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.