FHI corona-update, 1 oktober 2020

Kort coronanieuws

  • De verkoop van auto’s is in september met 21,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat melden de RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Als gevolg van de coronacrisis maken mensen minder kilometers met de auto en is de oorzaak voor de aankoop van een nieuwe auto lager.
  • In de vier maanden van maart tot en met juni zijn er 10.067 personen in Nederland overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, meldt het CBS. Bij 2270 was het virus de vermoedelijke noodzaak, bij 7797 personen is het coronavirus vastgesteld als doodsoorzaak.
  • Er zijn in week 39 volgens de laatste cijfers 63 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 5 meer dan in week 38, zegt het CBS.
  • Het techniekonderwijs op basisscholen komt door de pandemie onder druk te staan, schrijft het FD. De steun vanuit het bedrijfsleven is minder vanzelfsprekend en scholen stellen andere prioriteiten.
  • Bijna 800 schoolgebouwen in basis- en voortgezet onderwijs voldoen niet aan de bestaande normen voor ventilatie, zo blijkt uit onderzoek van de Rijksoverheid. Het kabinet stelt 360 miljoen euro beschikbaar om schoolbesturen en gemeenten te helpen met aanpassingen aan de ventilatiesystemen.

 

Ondernemers krijgen extra uitstel voor betalen van belasting

Ondernemers krijgen nog een half jaar langer belastinguitstel. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft dit aangekondigd naar aanleiding van de extra coronamaatregelen die maandag 28 september zijn aangekondigd. Eerder al kondigde het kabinet uitstel aan.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/ondernemers-krijgen-extra-uitstel-voor-betalen-van-belasting/

 

Coronahandreiking voor bedrijven: veilig en gezond werken in de coronacrisis

De werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW hebben samen met de vakbonden FNV en CNV een handreiking ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen met het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/coronahandreiking-voor-bedrijven-veilig-en-gezond-werken-in-de-coronacrisis/

 

Nieuwe GA-voorzitter Paul de Backker zoekt samenwerking en verdieping

Na jaren van voorzitterschap door Piet van Veelen heeft Paul de Backker van Siemens Nederland de hamer overgenomen. En dat in turbulente tijden waarin het coronavirus vrijwel elke bedrijfstak in zijn greep heeft. We spraken met de nieuwe GA-voorzitter.

Lees ons interview met Paul de Backker:
https://fhi.nl/nieuws/nieuwe-ga-voorzitter-paul-de-backker-zoekt-samenwerking-en-verdieping/

Beluister ook de podcast met vertrekkend GA-voorzitter Piet van Veelen:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-technologie-podcast-vertrekkend-ga-voorzitter-piet-van-veelen/

 

Premier Rutte en MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof in gesprek met ondernemers

Tijdens het online event ‘MKB Live’ op woensdag 7 oktober gaan MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof en minister-president Rutte in gesprek met ondernemers over de huidige en toekomstige situatie rondom de coronapandemie. U kunt ook vragen stellen aan de minister-president.

Meld u aan:
https://info.vnoncw-mkb.nl/x/event/?event=Aanmeldformulier_mkb_live_7okt&MIDRID=S7a1AAAA00&Z=1726499942&lang=nl

 

Uitnodiging: Conferentie Nederland Digitaal 8 en 9 februari 2021

Op 8 en 9 februari 2021 vindt de tweede editie van de Conferentie Nederland Digitaal plaats, zowel online als digitaal. Gedurende de conferentie staan de maatschappelijke en economische kansen van digitalisering centraal, maar ook de veiligheid en digitale weerbaarheid die hierbij komen kijken.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/uitnodiging-conferentie-nederland-digitaal-8-en-9-februari-2021/

 

IT Infra event in 2020 digitaal!

De datacenter-wereld is continu in transformatie. Om alle ontwikkelingen met een groot publiek te delen, is er voor gekozen om van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 november het IT Infra-event digitaal te organiseren.

Lees meer over het IT Infra event:
https://fhi.nl/nieuws/it-infra-event-in-2020-digitaal/

 

Graydon: Voldoen aan wetgeving – Ultimate Benificial Owner achterhalen

Indien een bank een nieuwe clientaanvraag binnenkrijgt, dan is de bank vanuit de Wwft verplicht om deze natuurlijke persoon te toetsen op compliance.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/graydon-voldoen-aan-wetgeving-ubo-achterhalen/

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.