FHI corona-update, 10 juni 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt 1607 nieuwe coronabesmettingen op donderdag, 163 minder dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal besmettingen de laatste weken. Voor het eerst sinds oktober liggen er minder dan 800 coronapatiënten in de ziekenhuizen.
  • De Nederlandse economische groei komt dit jaar mogelijk ruim de helft hoger uit dan eerder gedacht: 3,8 procent tegenover 2,3 procent van een eerdere prognose van de Rabobank. Als de prognose uitkomt, is Nederland al in het derde kwartaal volledig hersteld van de economische schade door de coronacrisis, denken de economen van de bank.
  • De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie kwam in april 12,7 procent hoger uit dan in april 2020, meldt het CBS. Vrijwel alle branches produceerden in april meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.
  • Volgens een prognose van het UWV zal de arbeidsmarkt zich in de loop van 2021 en 2022 herstellen van de coronacrisis en blijft een grote banenkrimp ook na afloop van de overheidssteun uit. Het herstel is nu al te zien in een stijging van het aantal gewerkte uren.
  • De VS gaan 500 miljoen vaccins van Pfizer/BioNTech opkopen om aan ontwikkelingslanden te geven, zo heeft de farmaceut bevestigd. President Biden wil de vaccins dit jaar en in 2022 verdelen over 92 landen en de leden van de Afrikaanse Unie.

 

FHI Technologie Podcast #13 – Watze Mandema – Technobis

In aflevering 13 spreken we met Watze Mandema. Hij werkt bij Technobis, een kersvers lid van de branche Laboratorium Technologie. We bespreken onder andere de activiteiten van Technobis en innovaties waar Mandema naar uitkijkt.

 

Beluister onze podcast:
https://fhi.nl/fhi-technologie-podcast-13-watze-mandema-technobis/

 

Al onze podcasts beluisteren? Vind ze hier:

https://fhi.nl/fhi-technologie-podcasts-overzicht/

 

 

Eerste hybride vakbeurs FHI: Electronics & Applications 2021 combineert  online en offline

De online en offline community samenbrengen is enorm belangrijk voor FHI. Er is een digitaliseringsslag gaande bij de branchevereniging, maar dat wil niet zeggen dat fysieke events vergeten zijn. Integendeel! Vakbeurs Electronics & Applications 2021 vindt plaats van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september 2021 in de Jaarbeurs. Live ontmoetingen en online bijeenkomsten komen hier in hybride vorm samen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/eabeurs/nieuws/eerste-hybride-vakbeurs-fhi-electronics-applications-2021-combineert-online-en-offline/

 

 

LabNL: Actueel conferentieprogramma speelt in op uw vragen

Het wetenschappelijke programma van LabNL gaat in op drie thema’s: lab automatisering, analytische technieken en life sciences. Het conferentieprogramma op dinsdag 28 september staat in het teken van de eerstgenoemde: lab automatisering. Sprekers uit de wetenschap en praktijk zoomen in op sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken in het lab.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/labnl/nieuws/actueel-conferentieprogramma-speelt-in-op-uw-vragen/

 

 

Nu is de kans om betrokken te zijn bij Bits, Bricks & Behaviour

In 2020 zijn we door de Corona-omstandigheden overgegaan op een digitale editie. Nu het er echter op lijkt dat alle maatregelen dusdanig worden versoepeld dat er weer meer mogelijk wordt, is het tijd om samen met u een beslissing te nemen over de aanpak van BB&B in 2021. Dat doen we op de kick-off van Bits, Bricks & Behaviour op 29 juni 2021.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/nu-is-het-de-kans-om-betrokken-te-zijn-bij-bits-bricks-behaviour/

 

Workshop Personal Branding & Social Selling

In drie dagdelen (dinsdag 15, 22 en 29 juni) leer je hoe je jezelf als medewerker van jouw organisatie als merk positioneert en via social media loyaliteit opbouwt om zo meer business te creëren. Na het volgen van de workshop heb je jouw waarde van je persoonlijke merk helder en ga je de stappen van jouw social selling strategie implementeren om met (potentiële) klanten in gesprek te komen.

 

Schrijf je in:
https://fhi.nl/agenda/workshop-personal-branding-social-selling-8/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.