FHI corona-update, 11 maart 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 5380 nieuwe coronabesmettingen, 75 meer dan woensdag en boven het gemiddelde van afgelopen week (4775). Ook in de ziekenhuizen nam de bezetting toe.
  • Het Europese medicijnagentschap EMA heeft voorlopige goedkeuring gegeven aan het Janssen-vaccin dat in Leiden is ontwikkeld, meldt het AD. Nederland heeft ruim 11 miljoen doses besteld van het vaccin die na een prik 67 procent bescherming moet bieden.
  • De economie kan dit jaar met 2,1 procent groeien als er in het tweede kwartaal versoepelingen mogelijk worden en in het vierde kwartaal door het vaccinatieprogramma alle restricties kunnen worden losgelaten. Dat is te lezen in de vernieuwde prognose voor 2021 van de Rabobank, zo schrijft de NOS.
  • Een aantal Europese landen stopt voorlopig met het vaccineren met het vaccin van AstraZeneca nadat er bij een aantal mensen bloedproppen zijn ontdekt na de vaccinatie. In een geval zou er mogelijk iemand aan zijn overleden. Het Europees Geneesmiddelenbureau start een onderzoek, schrijft RTL Nieuws. In Nederland is één melding bekend over een verdenking van trombose na een inenting met het AstraZeneca-vaccin.
  • De Verenigde Staten gaan hun ingekochte coronavaccins delen met andere landen als de eigen bevolking is ingeënt, zo belooft president Biden. Daarnaast heeft de president opdracht gegeven om 100 miljoen extra doses Janssen-coronavaccins te bestellen bij farmaceut Johnson & Johnson.
  • De Vlaamse regering heeft een digitaal loket geopend om hoogopgeleide buitenlanders naar België te halen. Het loket moet de tekorten op de arbeidsmarkt aanvullen, onder andere in de farmaceutische sector, schrijft De Tijd.

Perspectief-innovatieprogramma investeert 32 miljoen euro in nieuwe onderzoeken

In totaal zes consortia, bestaande uit bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden, hebben aangekondigd onderzoek uit te voeren op technologische innovaties met een groot economisch potentieel binnen het zogeheten Perspectief-programma. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat steekt hier 22 miljoen euro in, terwijl de 138 deelnemers 10 miljoen euro investeren.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/perspectief-innovatieprogramma-investeert-32-miljoen-euro-in-nieuwe-onderzoeken/

 

 

TNO-mbk innovatiemotor moet midden- en kleinbedrijf meer toegang tot kennis bieden

TNO wil met een investering van 5 miljoen euro toegang tot de kennis van het onderzoeksinstituut gemakkelijker maken. Daarvoor wordt medio dit jaar de TNO-mkb innovatiemotor gestart.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/tno-mkb-innovatiemotor-moet-midden-en-kleinbedrijf-meer-toegang-tot-kennis-bieden/

 

 

Technologie in de verkiezingsprogramma’s

Corona domineert de huidige verkiezingscampagnes, maar wat denken de diverse politieke partijen precies op het gebied van technologie? RTL Nieuws heeft een handig overzicht online gezet waarin diverse bronnen de verkiezingsprogramma’s op dit onderwerp doorlichten of een kieswijzer aanbieden.

 

Lees het artikel:
https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5219114/tech-verkiezingen-stemwijzers-kieshulp

 

 

Politieke partijen over ondernemerschap

Werkgeversorganisatie VNO-NCW doet ook een duit in het verkiezingszakje en heeft een overzicht gemaakt over hoe de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s kijken naar ondernemerschap.

 

Bekijk het overzicht:
https://www.vno-ncw.nl/search/site?keyword=verkiezingen+TK2021+programma&f%5B%5D=bundle%3Aforum

 

 

MarketingMonday-webinar: alles over de juiste content

Sinds begin 2021 hebben leden van de branches Industriële Automatisering, Industriële Elektronica en Laboratorium Technologie een uitgebreid profiel op fhi.nl. U kunt uw profiel zelf aanvullen, bijvoorbeeld door nieuws te plaatsen, en zo uw online vindbaarheid vergroten. Maar wat is eigenlijk ‘goede content’? En waar moet u zeker rekening mee houden? Tijdens het MarketingMonday webinar op 12 april om 15:00 uur gaan we in op dit onderwerp. We duiken in de wereld van content, geven praktische schrijftips en delen voorbeelden uit de FHI-praktijk.

 

Schrijf u in:
https://event.webinarjam.com/register/474/39gn7u0g

 

 

Webinar over internationale groei en hoe u kunt meeprofiteren

FHI-partner FedEx organiseert woensdag 24 maart 2021 om 11:00 uur een webinar waarin de belangrijkste wereldwijde groeitrends worden besproken. Dit 20 minuten durende gratis webinar helpt u bij het voorbereiden van uw bedrijf op groei en om inspiratie op te doen bij het aanboren van nieuwe markten.

 

Schrijf u in:
https://tinyurl.com/4mbzd8hx

 

 

Wifi 6 moet industriële toepassingen betrouwbaarder maken

Net als bedrade netwerken evolueren draadloze netwerken binnen de wifi-standaard continu. Inmiddels is Wifi 6 aangekondigd, een standaard die een aantal pijnpunten van eerdere wifi-standaarden moet oplossen. Sjoerd Hakstege, Technisch Consultant Network & Security bij Phoenix Contact, legt tijdens zijn lezing op de online kennisdagen van Industrial Ethernet uit hoe dit in elkaar steekt.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/industrialethernet/nieuws/wifi-6-moet-industriele-toepassingen-betrouwbaarder-maken/

 

 

Denk mee over het conferentieprogramma van LabNL

Het conferentieprogramma van LabNL maken we samen met u. Zo zorgen wij dat het programma nauw aansluit bij de interesses van de beursbezoeker. We hebben voor ieder thema (labautomatisering, life science en analytische technieken) een deelnemersoverleg gepland.

Wilt u meedenken?

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/labnl/nieuws/denk-mee-over-het-conferentieprogramma-van-labnl/