FHI corona-update, 12 november 2020

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt 5658 nieuwe bevestigde coronabesmettingen op donderdag, 240 meer dan woensdag. Er zijn 220 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, tien minder dan woensdag.
  • Ondernemers verwachten volgend jaar minder te investeren dan voorgaande jaren, meldt het CBS op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. Wel voorzien zij een toename in de omzet en de personeelssterkte.
  • De Rabobank sluit ongeveer de helft van zijn filialen: de huidige 230 moeten worden gereduceerd tot honderd à 150. De sluitingen waren al ingepland maar zijn door de coronacrisis naar voren gehaald, meldt het FD.
  • Het experimentele Duitse CureVac coronavaccin blijft tenminste drie maanden stabiel bij een temperatuur van 5 graden Celsius. Dit vereenvoudigt het transport en opslag, zegt CureVac. Het vaccin gaat op korte termijn de derde testfase in.
  • Er zijn in oktober twaalf bedrijven minder failliet verklaard dan in september, zo bericht het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen ligt opvallend laag en is het laagst sinds ruim 21 jaar.

Nieuw Medische Elektronica event richt zich op ontwikkelingen en toepassingen

De branche Industriële Elektronica organiseert op dinsdag 8 december en woensdag 9 december een gloednieuw event onder de titel Medische Elektronica event. In een aantal webinars worden bezoekers geïnformeerd over de ontwikkeling, regelgeving en productie van medische elektronica, en de toepassingsgebieden.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/nieuw-medische-elektronica-event-richt-zich-op-ontwikkeling-en-toepassingen/

 

Schrijf u kosteloos in voor dit event:
https://fhi.nl/medischeelektronica/

 

 

Geneesmiddelen lokaal produceren biedt nieuwe mogelijkheden maar kent keerzijden

Ziekenhuizen en stadsapotheken hebben in toenemende mate aandacht voor het ‘ambachtelijk’, magistrale manier van produceren van medicijnen. Deze zogeheten bedside production kan de toegang tot medicijnen verbeteren, maar er zitten haken en ogen aan. Wouter Boon, universitair hoofddocent Innovatie en levenswetenschappen aan de Universiteit Utrecht, schetst de ontwikkelingen in een breder perspectief tijdens zijn lezing op de LifeScience & COVID-19 online kennisweek.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/geneesmiddelen-lokaal-produceren-biedt-nieuwe-mogelijkheden-maar-kent-keerzijden/

 

Schrijf u kosteloos in voor deze kennisweek:
https://fhi.nl/lifescience/

 

 

Nieuwe motie aangenomen over VSL door Tweede Kamer

Op 5 november is in de Tweede Kamer en motie aangenomen van Eppo Bruins, Kamerlid voor de ChristenUnie, over de verantwoordelijkheid, rollen en bevoegdheden van het nationaal metrologie-instituut VSL. Een onderwerp waar FHI in 2018 en 2019 ook op de achtergrond mee bezig is geweest.

 

Lees ons artikel:

https://fhi.nl/nieuws/nieuwe-motie-aangenomen-over-vsl-door-tweede-kamer/

 

 

Terugblik IT Infra event: van waterstof tot cyber security

Net als veel andere FHI-events werd het IT Infra event dit jaar georganiseerd in de vorm van een online kennisweek. Experts vertelden drie dagen lang over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. Dat leverde de 450 toeschouwers weer veel nuttige informatie op.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/terugblik-it-infra-event-van-waterstof-tot-cyber-security/

 

 

Praktische gids ‘Goed omgaan met werkstress, ook in tijden van corona’

Voorlopig is het einde van de coronacrisis niet in zicht. Dat kan mentaal een impact hebben op uw werknemers. De ervaren (werk)druk kan leiden tot (werk)stress. FHI-partner ArboNed heeft een gids samengesteld waarin handvatten staan voor een goede energiebalans, tips om met stress om te gaan en een aantal praktijkvoorbeelden van mkb’ers.

Download de gids:
https://www.arboned.nl/nieuws/praktische-gids-goed-omgaan-met-werkstress-ook-in-tijden-van-corona

 

 

Workshop Personal Branding & Social Selling

In deze workshop leer je hoe je jezelf als medewerker van jouw organisatie als merk positioneert en via social media loyaliteit opbouwt en zo meer business creëert. De workshop is verdeeld over drie dagen (19, 26 november en 3 december) en wordt verzorgd door Annemieke van Waterschoot (Spiegelei Communicatie).

 

Schrijf u in voor deze workshop:
https://fhi.nl/agenda/workshop-personal-branding-social-selling-3/

 

 

Webinar over e-commerce: krijg tips om competitief te blijven in een wereld na COVID-19

Online verkopen zijn voor veel bedrijven een belangrijke pijler geworden nu het coronavirus invloed heeft op wereldwijde economie. De wereldwijde e-commercetransacties zijn in augustus 2020 zelfs met 24 procent toegenomen ten opzichte van een jaar daarvoor. Bent u onlangs gestart met e-commerce, of heeft u plannen om hiermee te beginnen? Bekijk dan het webinar van onze partner FedEx.

 

Bekijk de webinar (Engelstalig):
https://www.fedex.com/nl-nl/campaign/new-opportunities.html

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.