FHI corona-update, 14 januari 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt donderdag 6575 nieuwe positieve coronatests, 437 meer dan woensdag. De bezetting in de ziekenhuizen laat een lichte daling zien.
  • Het feit dat uit een flesje coronavaccin van Pfizer/BioNTech niet vijf maar zes doses gehaald kunnen worden, heeft geen consequenties voor de leveringen aan Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het concern aan NU.nl. Hierdoor krijgt Nederland meer vaccins binnen dan waar eerder rekening mee is gehouden.
  • De Duitse economie is vorig jaar met 5 procent gekrompen. Ook het begrotingstekort liep op naar 158 miljard euro ofwel 4,8 procent van het bbp. Dat meldt het Statistisches Bundesamt. Het is de stevigste krimp sinds de financiële crisis van 2009.
  • De gemiddelde huizenprijs is in het vierde kwartaal van 2020 opgelopen naar een recordhoogte van 365.000 euro. Dat schrijft de NVM. Het gaat om een stijging ten opzichte van 2019 van 11,6 procent.
  • Norwegian Airlines stopt met het aanbieden van goedkope trans-Atlantische vluchten van Europa naar de VS. De budgetmaatschappij gaat zich, gedwongen door de coronacrisis, uitsluitend richten op vluchten binnen Europa. Het aantal toestellen daalt van 140 naar vijftig stuks, meldt Bloomberg.

 

FHI Technologie Podcast #4 – Hans Zwart – Samson Regeltechniek

In de vierde aflevering van de FHI Technologie Podcast is Hans Zwart, general director van Samson Regeltechniek, te gast. We spreken onder andere over thuiswerken en zaken doen in coronatijden, de uitdagingen om supply chains in de lucht te houden en de ontwikkeling van slimme fabrieken door vergaande digitalisering. Tenslotte komt ook verduurzaming bij de bedrijfspanden van Samson aan de orde.

 

Beluister onze podcast:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-technologie-podcast-4-hans-zwart-samson-regeltechniek/

 

 

Extra 9 miljoen euro subsidie beschikbaar voor werkgevers

Werkgevers kunnen tot en met 28 februari 2021 weer meedoen voor een subsidieaanvraag bij Tel mee met Taal. Vanwege de coronacrisis is de beschikbare subsidiepot vergroot naar 9 miljoen. Tevens krijgen subsidieontvangers langer de tijd om activiteiten af te ronden. Zo wordt de bestedingstermijn verlengd van 12 naar 18 maanden.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/extra-9-miljoen-euro-subsidie-beschikbaar-voor-werkgevers/

 

 

Nieuwe Corona-Overbruggingslening (COL) beschikbaar voor startups

De aanvraagperiode voor de Corona-Overbruggingslening (COL) is verlengd tot uiterlijk 30 juni. Deze regeling richt zich op innovatieve bedrijven en startups die in de problemen zijn gekomen als gevolg van de coronacrisis.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/nieuwe-corona-overbruggingslening-col-beschikbaar-voor-startups/

 

 

Brexit: de laatste stand van zaken en wat er voor u als bedrijf verandert

Vanaf 1 januari 2021 gelden er andere regels in het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Op de valreep heeft de Europese Unie een overeenkomst gesloten met het VK. Deze deal ondervangt een groot gedeelte van de uittredingsproblematiek; het beruchte no-deal scenario. Toch zijn er nog steeds gevolgen voelbaar voor ondernemers die handelen met het VK.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/brexit-de-laatste-stand-van-zaken-en-wat-er-voor-u-als-bedrijf-verandert/

 

 

Checklist voor gezond en vitaal thuiswerken

Veel mensen werken al maandenlang dagelijks vanuit huis, een uitzonderlijke situatie die nog lange tijd kan duren. Voor veel kantoormedewerkers zal thuiswerken de norm blijven, maar dit zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten. Ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien. Met de checklist ‘gezond en vitaal thuiswerken’ van FHI-partner ArboNed kunt u uitval door thuiswerken helpen voorkomen.

 

Download de checklist:
https://www.arboned.nl/nieuws/checklist-gezond-en-vitaal-thuiswerken?utm_medium=referral&utm_source=fhi&utm_campaign=Thuiswerken

 

 

Webinars ‘Praktijkleren in het mbo’

Op woensdag 27 januari van 12.00-13.00 uur én op vrijdag 29 januari van 15.00-16.00 uur organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en SBB het webinar ‘Praktijkleren in het mbo’ voor leerbedrijven, brancheorganisaties en O&O-fondsen. Tijdens dit webinar worden de mogelijkheden besproken van het derde steun- en herstelpakket voor om- en bijscholen van (nieuwe) medewerkers en werkzoekenden via praktijkleren in het mbo.

 

Schrijf u in:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=T3y5lL5XeE23mNdlB7ZQ5S_75DtboZxAmpRLsDy2OIhUNllXWDhZSU9IUjY3UEhYVlFVVTIxUlFPTi4u

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.