FHI corona-update, 15 april 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt donderdag 8797 nieuwe coronabesmettingen, 3317 meer dan woensdag. In de ziekenhuizen nam de bezetting af.
  • Vakbond FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW stellen samen dat de overheid de komende 2,5 jaar niet moet bezuinigen. Ook de lasten voor burgers en bedrijven mogen niet omhoog. Daarnaast moeten ondernemers tien jaar de gelegenheid krijgen om die schulden gespreid terug te betalen.
  • De vaccinatiepauze in de VS met het Janssen-vaccin wordt een week verlengd, meldt NBC. De gezondheidsinstantie CDC zegt meer tijd nodig te hebben voor een oordeel over het vaccin.
  • De gemiddelde verkoopprijs van een koophuis ging in de eerste drie maanden van 2021 met 14,7 procent omhoog. Een dergelijke stijging is sinds 2001 niet meer voorgekomen. Ook het woningaanbod is nog nooit zo laag geweest, schrijft de NOS.
  • Chipgigant TSMC denkt dat het tekort aan productiecapaciteit voor chips nog zeker dit jaar zal aanhouden. De beurswaarde van TSMC is inmiddels verdubbeld naar circa 560 miljard dollar, schrijft De Tijd.

FHI 65 jaar: podcast Jan Willem Jongbloed – Bakker & Co

Deze maand besteden we aandacht aan het feit dat FHI 65 jaar bestaat. In onze serie podcasts hebben we deze week een gesprek met Jan Willem Jongbloed online gezet. De Bakker & Co-directeur en oud FHI-bestuurder praat in deze podcastaflevering over het heden en verleden van zijn bedrijf. Ook kijkt hij naar hoe FHI destijds is ontstaan en op welke wijze de brancheorganisatie is veranderd in de loop der tijd.

 

Beluister de podcast met Bakker & Co:
https://fhi.nl/fhi-technologie-podcast-10-fhi-65-jaar-jan-willem-jongbloed-bakker-co/

 

Bekijk onze jubileumcontent:
https://fhi.nl/fhi-65-jaar/

 

 

Groeifonds wil 1,3 miljard in technologie investeren

Het Nationaal Groeifonds zal dit jaar zo’n 4 miljard euro investeren, waarvan 1,3 miljard euro naar technologische vooruitgang moet gaan. Dat stelt de commissie die door het kabinet is aangesteld om mede te bepalen waaraan het investeringsgeld moet worden gestoken. Op korte termijn wordt er al 520 miljoen euro geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie en quantum- en waterstoftechnologie.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/groeifonds-wil-13-miljard-in-technologie-investeren/

 

 

Terugkijktip: MarketingMonday: How to content

In MarketingMonday geven we tips & tricks op het gebied van online marketing. In het derde webinar dat afgelopen maandag plaatsvond, gingen we dieper in op het schrijven van content. Websiteteksten vereisen namelijk een andere aanpak dan kopij voor gedrukte media.

 

Bekijk het webinar terug:
https://fhi.nl/nieuws/terugkijktip-marketingmonday-how-to-content/

 

Wilt u meer weten over contentmarketing, SEO, SEA, het bereiken van uw doelgroepen, de inzet van social/online media? En hoe u vervolgens praktisch uitvoering geeft aan de contentstrategie?

Tijdens de FHI-workshop ‘Contentmarketing SEO/SEA, vergroot de online vindbaarheid van je bedrijf‘ (verdeeld over twee dagen: 29 april en 11 mei) worden al deze onderwerpen behandeld.

 

Schrijf u in:

https://fhi.nl/agenda/webinar-contentmarketing-seo-sea/

 

 

Tumoren te lijf met eigen immuunsysteem

Het immuunsysteem wordt steeds vaker met succes ingezet als een bondgenoot in de strijd tegen verschillende soorten kanker. Prof. dr. Jolanda de Vries, als hoogleraar Immunologie verbonden aan de Radboud Universiteit en het Radboudumc, vertelt tijdens de Life Science online themadagen over hoe het eigen lichaam tumorcellen te lijf kan gaan en welke ontwikkelingen er in dit werkveld zijn.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/tumoren-te-lijf-met-het-eigen-immuunsysteem/

 

Webinar NXTGEN HIGHTECH

Brancheorganisatie Hightech NL organiseert op vrijdag 16 april tussen 10.30-11.30 uur een webinar over een nieuwe generatie hightech equipment. Een panel geeft antwoord op vragen als ‘welke hightech equipment cases zijn interessant voor mij en bieden kansen?’ en ‘Hoe vind ik partners voor het opzetten van mijn innovatieproject?’.

 

Schrijf u in:
https://www.hightechnl.nl/agenda/nxtgen-hightech-een-nieuwe-generatie-hightech-equipment-voor-de-toekomstige-generatie/

 

 

Workshop Klantgerichte communicatie voor de technische professional

In het klantcontact wilt u zorgen voor een goed gesprek, en dat de klant het contact als zeer prettig ervaart. Maar hoe doet u dat effectief, zodat u in elk gesprek de leiding heeft? En hoe zorgt u ervoor dat de klant het gesprek als persoonlijk, warm en professioneel ervaart? Deze workshop helpt u verder.

 

Meld u aan:
https://fhi.nl/agenda/workshop-klantgerichte-communicatie-voor-de-technische-professional/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.