FHI corona-update, 17 juni 2021

Kort coronanieuws

  • Donderdag meldt het RIVM 1086 nieuwe coronabesmettingen, 50 meer dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal besmettingen.
  • Het aantal dodelijke verkeerslachtoffers in Europa is in 2020 met 17 procent afgenomen ten opzichte van 2019, meldt de Europese Verkeersveiligheidsraad. Dat komt neer op 3900 minder slachtoffers. De vermoedelijke oorzaak zijn de diverse lockdowns in Europa, al daalde het cijfer de afgelopen tien jaar al met 37 procent.
  • De testresultaten van het vaccin van de Duitse farmaceut CureVac zijn teleurstellend. Het bedrijf noemt na klinische proeven een effectiviteit van 47 procent. Het bedrijf zegt dat het aan een effectiever vaccin gaat werken.
  • De Duitse economie wordt langzaam wakker uit haar winterslaap en laat een betere groei zien dan eerder gedacht, zo stelt de invloedrijke denktank Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW). Er wordt gerekend op een groei van 3,2 procent dit jaar en 4,3 procent in 2022. Volgens het DIW zijn er wel meer overheidsinvesteringen nodig om de economie verder vlot te trekken.
  • MKB-Nederland en VNO-NCW reageren tevreden op het nieuws dat er (voorlopig) een einde komt aan het handelsconflict tussen de VS en de EU over het geschil rondom vliegtuigbouwers Airbus en Boeing. De werkgeverorganisaties roepen op om ook andere handelsbelemmeringen en heffingen weg te nemen.

 

Kabinet verlengt coronakredietregeling tot 31 december 2021

Het kabinet heeft drie coronakredietregelingen verlengd tot 31 december. Het gaat om de KKC (kredieten tot 50.000 euro), BMKB-C (tot 1,5 miljoen euro) en GO-C (tot 150 miljoen euro). De kredieten zijn niet alleen voor bedrijven bedoeld ter financiering om rekeningen te betalen, maar ook om te investeren. Door een hoger garantiepercentages vanuit de overheid kunnen met name mkb-bedrijven sneller aan krediet komen.

 

Lees het overheidsbesluit:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/16/coronakredietregelingen-ook-te-gebruiken-voor-herstelinvesteringen-verlengd-tot-31-december-2021

 

 

Ontdek de nieuwe LinkedIn pagina van Electronics & Applications 2021

Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september vindt Electronics & Applications 2021 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Drie dagen lang staat de Jaarbeurs volledig in het teken van innovatie, kennisdeling en ontmoetingen. Alle informatie over dit event is te vinden op deze nieuwe LinkedIn pagina.

 

Bezoek de pagina:
https://fhi.nl/nieuws/ontdek-de-nieuwe-linkedin-pagina-van-electronics-applications-2021/

 

 

Power Electronics event: online maar niet afstandelijk

Het Power Electronics event vond digitaal plaats van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 juni. Verspreid over drie dagen werden 21 interactieve presentaties gegeven die trends en ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica belichtten. Na afloop was elk webinar terug te kijken op een zelf gekozen moment. Dit digitale event trok de aandacht van honderden geïnteresseerden.

 

Lees onze terugblik:
https://fhi.nl/nieuws/power-electronics-event-online-maar-niet-afstandelijk/

 

 

Bekijk MarketingMonday terug

Na vier MarketingMonday webinars last FHI een zomerstop in. Een datum voor de volgende sessie staat nog niet vast, maar in de tussentijd kunt u alle afleveringen terugkijken via ons YouTube-kanaal.

 

Kijk de sessies terug:
https://www.youtube.com/channel/UCp5ZJjhheffSsw5bklDfpTg

 

 

Workshop Werken als een kunstenaar

Als er in de afgelopen maanden ergens een beroep op is gedaan dan is het wel op onze creativiteit. Bijna geen bedrijfstak is eraan ontkomen om dat wat zo normaal leek, aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid. Tijdens de workshop ‘Werken als een kunstenaar’ kruipt u in de huid van de (podium)kunstenaar en ontdek je de parallellen tussen het podium en de werkvloer.

 

Schrijf u in voor deze workshop:
https://fhi.nl/agenda/workshop-werken-als-een-kunstenaar/

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.

 

 

FHI federatie van technologiebranches, Leusderend 12, 3832 RC, Leusden, (033) 465 75 07

Voorkeuren beheren