FHI corona-update, 18 juni 2020

Kort coronanieuws

  • Europese banken hebben in totaal voor 1,3 biljoen euro geleend bij de ECB. De leningen zijn verstrekt onder zeer gunstige voorwaarden en zijn vooral bedoeld om staatsleningen te kopen, bericht het FD.
  • De Belastingdienst moet zich coulant opstellen als het tweede noodpakket in oktober afloopt. Dat zei minister-president Mark Rutte tijdens een bezoek aan MKB-Nederland.
  • Het aantal WW-uitkeringen dat door het UWV wordt verstrekt is de afgelopen drie maanden met ruim een kwart gestegen. Vooral jongeren kloppen aan voor een uitkering. Eind mei ontvingen in totaal 300.000 mensen een WW-uitkering. De werkeloosheid bedraagt nu 3,6 procent van de beroepsbevolking.
  • Het CBS meldt dat er in week 24 (8 tot en met 14 juni) 60 bedrijven en instellingen failliet zijn verklaard. Dat zijn er 11 minder dan week 23.
  • Ondanks dat Nederlanders weer bijna evenveel kilometers rijden als voor de coronacrisis, blijft het aantal files laag. Volgens het AD komt dit doordat automobilisten verspreid over de dag de weg opgaan.

 

“Als ik één ding heb geleerd dan is het wel dat je continu moet vooruitkijken, anticiperen en creatief moet zijn”

Binnen het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH), razendsnel in maart opgericht toen het coronavirus vat kreeg op Nederland en tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen en medische apparatuur ontstonden, zijn tal van professionals actief. Een van hen is Kevin Overgoor, normaliter manager Inkoop Medisch bij het Radboudumc in Nijmegen, en vanaf maart binnen het LCH actief als teamlead inkoopzijde. Wij spraken Overgoor over zijn werk binnen het consortium, waarin creativiteit en een vooruitziende blik essentieel zijn gebleken..

Lees ons interview:
https://fhi.nl/nieuws/als-ik-een-ding-heb-geleerd-dan-is-het-wel-dat-je-continu-moet-vooruitkijken-anticiperen-en-creatief-moet-zijn/

 

Digitale editie Power Electronics trekt meer dan 500 bezoekers

De digitale editie van Power Electronics trok deze week meer dan 500 bezoekers. De webinars behandelden een breed aantal thema’s binnen de vermogenselektronica.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/digitale-editie-power-electronics-trekt-meer-dan-500-bezoekers/

 

LabAutomation gaat door als unieke online kennisweek

LabAutomation 2020 gaat door! Anders dan voorgaande edities, bieden we een unieke digitale kennisweek. Van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli zijn er verschillende gratis webinars die inspireren en handvatten geven om zelf aan de slag te gaan.

Aanmelden voor de kennisweek:
https://fhi.nl/labautomation/labautomation-week-2020/aanmeldformulier-online-labautomation-week-2020/

 

Oproep: technologie als verplicht onderdeel in elke opleiding

Techniekpact is op 15 juni met een oproep gekomen om het Nederlandse onderwijs anders in te richten om zo technologie en digitalisering tot verplicht onderdeel te maken in elke opleiding. Deze inzet vergroot de kansen op nieuwe werknemers die zijn opgeleid voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/oproep-technologie-als-verplicht-onderdeel-in-elke-opleiding/

 

Incasso in coronatijd en verder

Arjan Stigter, Algemeen directeur van Ultimoo Group en partner van FHI, schreef een column over hoe zijn werkzaamheden zijn veranderd in coronatijd: “Los van al het menselijk en zakelijke leed, wat je natuurlijk niemand toewenst, zijn er ook positieve uitkomsten”, schrijft hij.

Lees de column:
https://fhi.nl/nieuws/incasso-in-coronatijd-en-verder/

 

Neem deel aan de online kennisweken

Tot en met het eind van 2020 organiseert FHI geen fysieke events. Maar de online mogelijkheden creëren ook zeker kansen voor het uitwisselen van kennis. Wij nodigen u uit om in de tweede helft van 2020 mee te doen aan de online kennisweken waarin FHI u door middel van webinars informeert.

Schrijf u in:
https://fhi.nl/nieuws/neem-deel-aan-de-online-kennisweken/

 

Rondetafelsessies ‘Datagedreven ondernemen’

Graydon, FHI-partner, organiseert op dinsdag 23 juni en dinsdag 30 juni rondetafelsessies rondom het thema datagedreven ondernemen. Hoe kunnen bedrijven op een slimme en doordachte wijze hun data benutten?

Schrijf u in:
https://www.graydon.nl/rondetafelsessie/datagedreven-ondernemen

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.