FHI corona-update, 20 augustus 2020

Kort coronanieuws

  • Het Duitse biotechconcern CureVac voert verkennende gesprekken met de Europese Commissie voor de aankoop van 225 miljoen doses van een potentieel coronavaccin van het bedrijf. Met de onderhandelingen wil de EU vaccins veiligstellen voor alle EU-lidstaten, schrijft Het Nieuwsblad.
  • De onvrede over de corona-aanpak van de Nederlandse overheid neemt toe. Ook ontstaat er meer onenigheid tussen Nederlanders die het beleid te streng vinden en de groep die meent dat de regering een hardere aanpak moet kiezen, meldt het AD op basis van een enquête onder 1077 Nederlanders.
  • In juni was het volume van de investeringen in materiële vaste activa door Nederlandse bedrijven 5,6 procent kleiner dan in juni 2019. De krimp is aanzienlijk kleiner dan in april en mei, toen de krimp respectievelijk 11 en 19 procent bedroeg. Vooral in gebouwen en infrastructuur wordt meer geïnvesteerd, zegt het CBS.
  • Er zijn 61 bedrijven in week 33 failliet verklaard, 16 meer dan in week 32, meldt het CBS. De meeste faillissementen vinden plaats in de bouwnijverheid.
  • Het CBS kwam donderdag ook met nieuwe werkloosheidscijfers. De werkloosheid is in juli opgelopen naar 4,5 procent van de beroepsbevolking. In juni lag dit cijfer nog op 4,3 procent.

 

Wees voorbereid op aanstaande Brexit

Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW waarschuwen bedrijven de aanstaande Brexit op 1 januari 2021 niet uit het oog te verliezen. Ondanks dat veel ondernemers druk bezig zijn met het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis, is een goede voorbereiding noodzakelijk voor bedrijven die importeren en/of exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/wees-voorbereid-op-aanstaande-brexit/

 

Toekomstbestendig vastgoed is slim, veilig en gezond

Tijdens de eindgebruikersbijeenkomst op 2 september a.s. bundelen NEVAP, FHI en FME hun krachten en presenteren drie unieke cases tijdens een bijzonder hybride event. Bij al deze cases is innovatieve technologie toegepast die voordelen biedt voor zowel de eigenaar als de huurder.

Schrijf u in voor deze eindgebruikersbijeenkomst:
https://fhi.nl/gebouwautomatisering/agenda/5747/

 

Eventkalender najaar 2020 Industriële Elektronica

Vanwege het grote succes tijdens het digitale Power Electronics event, is er besloten een aantal events dit najaar door te laten gaan in hybride/digitale vorm. Vooralsnog houden we de events digitaal of hybride, eind van het jaar wordt er gekeken of er weer mogelijkheden zijn voor fysieke events in het voorjaar van 2021.

Bekijk de geplande events:
https://fhi.nl/nieuws/eventkalender-najaar-2020/

FHI-Nazomerborrel & barbecue op 10 september

We hadden op donderdag 10 september ons 32e FHI-tournament gepland. Echter, FHI heeft zich vanwege de coronamaatregelen genoodzaakt gezien om deze netwerkbijeenkomst in de huidige vorm te verplaatsen naar volgend jaar. Valt 2020 dan helemaal weg? Zeker niet: op 10 september organiseren wij de FHI-Nazomerborrel & barbecue.

Meld u aan:
https://fhi.nl/agenda/fhi-nzbb/

 

Innovatieve startups kunnen zich inschrijven voor NENnovation Award

Bedrijven met creatieve en effectieve innovaties kunnen zich bij de NEN inschrijven voor deelname aan de NENnovation Award 2020. Zij maken onder andere kans op een intensief coachings- en adviestraject waarmee startups kunnen doorbreken. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Erasmus Centre for Entrepreneurship, Koninklijke NL Ingenieurs, Octrooicentrum Nederland, Stichting BlueDot (TU Delft), YesDelft! en NEN.

Schrijf u in:
https://www.nen.nl/Normontwikkeling/NENnovation-award-2020/Startups-2020.htm