FHI corona-update, 20 mei 2020

Kort coronanieuws

  • In april is het aantal werkloosheidsuitkeringen met bijna 17 procent gestegen tot 292.000. Dat heeft het UWV bekendgemaakt.
  • Het CBS heeft ook cijfers over de toegenomen werkloosheid: De werkloosheid steeg vorige maand tot 314.000 personen. Dat komt neer op 3,4 procent van de beroepsbevolking. Het CBS zegt dat het om de grootste stijging van het werkloosheidscijfer gaat sinds 2003.
  • De Rabobank verwacht dit jaar een aanzienlijke daling van de nettowinst. Ook heeft de bank de stroppenpot verdubbeld naar ongeveer 2 miljard euro.
  • Het directe verband tussen de hoogte van de pensioenuitkering en het eerder verdiende salaris zal verdwijnen in het nieuwe pensioenakkoord waarover wordt onderhandeld. Voortaan moeten de rendementen op de beurs in hoge mate bepalend zijn voor de hoogte van de pensioenen, schrijft de Volkskrant. Er komen wel ‘schokbrekers’ tegen te abrupte stijgingen of dalingen op de beurzen.
  • De Universiteit Utrecht ontwikkelt kunstmatige intelligentie-algoritmen om de juiste coronabehandeling te vinden in de reusachtige Cord19-database met medische onderzoeken. Het ASReview-algoritme moet artsen helpen bij de zoektocht naar optimale behandelingen, meldt het FD.

 

Kabinet maakt tweede noodpakket bekend, wat staat er precies in?

Woensdag maakte het kabinet de details bekend van het tweede noodpakket met een geschatte waarde van ruim 13 miljard euro. Ook de komende periode zullen ondernemers en werkenden financiële ondersteuning krijgen vanwege de coronacrisis. Het kabinet acht dit nodig omdat steeds meer mkb-ondernemers en grootbedrijven in de problemen dreigen te komen. Wat staat er precies in dit noodpakket?

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/kabinet-maakt-tweede-noodpakket-bekend/

 

De reikwijdte van productaansprakelijkheid

Als je als ondernemer een product hebt ontwikkeld en je brengt dit op de markt, is het je grote trots. Toch brengt de lancering ook risico’s met zich mee. Je bent als producent namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van het product. Hoe zit het precies met de productaansprakelijkheid? Lexsigma Advocaten, partner van FHI, geeft hier antwoord op.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/de-reikwijdte-van-productaansprakelijkheid/

 

FHI organiseert drietal nieuwe online trainingen in juni

In de maand juni staan er drie kersverse online trainingen in de agenda. Het gaat om: Outlook, je mailbox te baas in 5 stappen, personal branding/social selling en Zo stimuleer je duurzaam gedrag. Via onderstaande links kunt u zich inschrijven voor deze online cursussen.

Outlook, je mailbox te baas in 5 stappen
https://fhi.nl/agenda/workshop-outlook-je-mailbox-de-baas-in-5-stappen/

Personal Branding-Social Selling
https://fhi.nl/agenda/workshop-personal-branding-social-selling-2/

Zo stimuleer je duurzaam gedrag
https://fhi.nl/agenda/workshop-zo-stimuleer-je-duurzaam-gedrag/

 

Doe mee aan het MKB Ondernemerspanel

VNO-NCW en MKB-Nederland starten deze week met het MKB Ondernemerspanel. Via dit panel laten ondernemers hun stem horen over nieuwe wet- en regelgeving en andere actuele ondernemersthema’s.
U kunt ook deelnemen aan het panel.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/doe-mee-aan-het-mkb-ondernemerspanel/

 

Hulp voor werknemers met geldproblemen

De website Financieel Fitte Werknemers helpt werkgevers bij het (vroegtijdig) signaleren van geldzorgen bij medewerkers. Ook geeft de site tips hoe zij samen geldproblemen kunnen aanpakken. De website is een initiatief van het ministerie van Financiën, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NIBUD, Divosa, en NVVK (vereniging van schuldhulpverleners en sociaal bankieren).

Bezoek de website:
https://www.financieelfittewerknemers.nl/

 

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.