FHI corona-update, 20 mei 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt donderdag 4688 nieuwe coronabesmettingen, 107 meer dan woensdag. Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is voor het eerst sinds 17 maart gedaald tot onder de tweeduizend en komt uit op 1899.
  • In april noteerde het CBS 316 duizend mensen als werkloos, 3,4 procent van de beroepsbevolking. De afgelopen drie maanden daalde de werkloosheid elke maand met circa 7000.
  • De export van goederen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is in het eerste kwartaal van dit jaar met 24 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Toch blijft de export door de coronacrisis en de Brexit nog ver achter op het niveau van 2019, schrijft NU.nl.
  • Ruim 113.000 mkb-bedrijven en zelfstandigen hebben bij de RVO een aanvraag ingediend voor de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) voor het eerste kwartaal van 2021. Volgens de Rijksoverheid is dat meer dan bij voorgaande periodes.
  • Volgens de WHO werken de goedgekeurde vaccins tegen alle varianten van het coronavirus, inclusief de Indiase variant. Verder zegt Hans Kluge, een Belgische arts die namens Europa in het bestuur van de WHO zit, dat het aantal nieuwe coronagevallen in Europa de afgelopen maand met 60 procent is gedaald, zo is bij de NOS te lezen.

Geef uiterlijk vrijdag 21 mei uw voorkeurspositie op E&A 21 en LabNL door

U heeft nog tot en met aanstaande vrijdag om uw voorkeursplek door te geven op E&A 21 en LabNL. Dit is de deadline voor de eerste inschrijftermijn. Na vrijdag 21 mei start de organisatie met het intekenen van de beursplattegrond.

 

Geef uw voorkeurspositie voor E&A door:
https://fhi.nl/nieuws/geef-voor-21-mei-uw-voorkeurspositie-op-ea-21-door/

 

Geef uw voorkeurspositie voor LabNL door:
https://fhi.nl/labnl/nieuws/schrijf-u-in-voor-21-mei-2021/

 

 

Duurzame waterstofproductie vormt een uitdaging in het vergroenen van de Nederlandse industrie

Nederland heeft harde doelen geformuleerd om uiteindelijk in 2050 een duurzaam energie- en grondstofsysteem te hebben. In de industrie wordt waterstof al op grote schaal ingezet voor allerhande processen, maar de komende jaren wordt de uitdaging om waterstof duurzaam te produceren en op nieuwe manieren toe te gaan passen in industriële processen. Tijdens de Waterstof online kennisdagen op 2 en 3 juni zullen diverse bedrijven dieper in dit onderwerp duiken.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/duurzame-waterstofproductie-vormt-een-uitdaging-in-het-vergroenen-van-de-nederlandse-industrie/

 

Bekijk het programma:
https://fhi.nl/industrieleautomatisering/activiteiten/waterstof/

 

Schrijf u kosteloos in:
https://fhi.nl/industrieleautomatisering/activiteiten/waterstof/waterstof-bezoekersinschrijving/

 

 

63 nieuwe bijscholingsprojecten voor MKB!dee

In totaal 175 mkb-bedrijven ontvangen in totaal 10 miljoen euro voor hun MKB!dee. Dat zijn projecten waarmee ondernemers experimenteren hoe je de kennis en vaardigheden van je personeel kunt verbeteren.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/63-nieuwe-bijscholingsprojecten-voor-mkbdee/

 

 

Inschrijving voor KvK Innovatie Top 100 geopend

De KvK is de zestiende Innovatie Top 100 wedstrijd gestart. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen hun inzending nu insturen. Volgens de KvK is er deze editie extra aandacht voor ondernemers met nieuwe verdienmodellen, digitalisering en het integreren van digitale technologieën in processen. In het najaar worden de honderd bedrijven en hun innovaties gepresenteerd aan het grote publiek.

 

Bezoek de website:
https://www.kvkinnovatietop100.nl/

 

 

Wat is de rol van efficiency in de automotive branche?

De missie van Lightyear is om schone mobiliteit te bieden. In zijn interactieve presentatie ‘Efficiency enabled by power electronics as key driver for EV adoption’ vertelt medeoprichter Arjo van der Ham meer over het belang van efficiency. Ook de rol van vermogenselektronica in deze uitdagingen komt uitgebreid aan bod.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/wat-is-de-rol-van-efficiency-in-de-automotive-branche/

 

 

IT Infra webinar 2021: Waar duurzaamheid en datacentra samenkwamen

Op donderdag 20 mei vond het IT Infra webinar plaats waar veel aandacht aan duurzaamheid werd gegeven. De voordelen van vergroening in de data-industrie kwamen uitgebreid aan bod. Delta Electronics, ABB, Rittal en Vertiv gaven hun visie op trends uit de markt.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/it-infra-webinar-2021-waar-duurzaamheid-en-datacentra-samenkwamen/

 

 

De succesvolle Sales Consultant

Verkopen gaat niet over het toepassen van trucjes. Als je vanuit persoonlijke kracht de klant raakt, boek je samen met de klant de meeste en de meest duurzame resultaten. In de workshop ‘De Succesvolle Sales Consultant’, online op donderdag 3 juni a.s., ga jij zelf ervaren wat voor invloed jij hebt op het salesproces.

 

Schrijf je in:
https://fhi.nl/agenda/workshop-de-succesvolle-sales-consultant/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.