FHI corona-update, 22 april 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt 9648 nieuwe coronabesmettingen op donderdag. Dat zijn er 1134 meer dan woensdag en het is het hoogste dagelijkse aantal sinds 7 januari van dit jaar. De bezetting in de ziekenhuizen nam ook toe.
  • De Europese Commissie bereidt een gerechtelijke procedure voor tegen farmaceut AstraZeneca, schrijft Politico. De farmaceut zou de beloofde leveringen van vaccins niet nakomen. Met een rechtszaak wil de EU AstraZeneca verplichten om alle coronavaccins volgens afspraak te leveren.
  • Over de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen gemiddeld met 14 duizend per maand. In maart 2021 waren 326 duizend mensen werkloos, meldt het CBS. Dat zijn er 53.000 meer dan een jaar eerder.
  • In februari gaven Nederlandse consumenten 10,7 procent minder uit aan goederen en diensten dan een jaar eerder, zegt het CBS. Consumenten zijn wel positiever geworden over de toekomstige economie: de index steeg in april naar -14. In maart noteerde het gemeten consumentenvertrouwen nog een score van -18.
  • Door de coronavaccins van AstraZeneca beter te zuiveren, kunnen mogelijk de zeldzame maar gevaarlijke bijwerkingen worden voorkomen. Volgens Duitse onderzoekers bevatten de vaccins restjes van circa duizend menselijke eiwitten die daar niet in thuishoren, schrijft De Morgen.

FHI 65 jaar: podcast Gerard Wilten en Derk Wilten – Wilten Instrumenten

Deze maand besteden we aandacht aan het feit dat FHI 65 jaar bestaat. In onze serie FHI Technologie Podcasts hebben we deze week een gesprek met Gerard en Derk Wilten. Gerard weet als geen ander te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van FHI.

 

Beluister de podcast met de heren Wilten:
https://fhi.nl/fhi-technologie-podcast-11-fhi-65-jaar-gerard-en-derk-wilten-wilten-instrumenten/

 

Bekijk onze jubileumcontent:
https://fhi.nl/fhi-65-jaar/

 

 

Nieuwe website van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen

Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen heeft vanaf maart vorig jaar persoonlijke beschermingsmiddelen, medische hulpmiddelen en laboratoriumartikelen voor de zorg ingekocht. FHI heeft daarbij gefaciliteerd. Sinds 1 oktober is de aansturing en ondersteuning van het LCH overgegaan naar het agentschap CIBG. Vanwege de overgang naar het CIBG is er een nieuwe website live gegaan. Daar staan ook de actuele gegevens van de voorraad.

 

Bezoek de nieuwe website van het LCH:
https://www.lchulpmiddelen.nl/

 

Voorzitter Willen van Raalte over het LCH en FHI:
https://fhi.nl/nieuws/de-kiem-voor-het-landelijk-consortium-hulpmiddelen-was-snel-gelegd/

 

 

In Memoriam: Vincent Marinus van der Wel

Op 15 april 2021 ontving FHI het trieste bericht dat Vincent van der Wel op 12 april in Amersfoort is overleden. Vincent van der Wel was in 1977 oprichter van Penko Engineering. Dat deed hij samen met Willem van Huët. Vincent is ruim twintig jaar voorzitter van de Vereniging voor Leveranciers van Weeginstrumenten (VLW) geweest. Van 2007 tot 2018 was Vincent van der Wel bestuurslid van de branche Industriële Automatisering. Hij heeft vele jaren deel uitgemaakt van de beurscommissie van FHI.

 

Lees de In Memoriam:
https://fhi.nl/nieuws/vincent-marinus-van-der-wel/

 

 

Terugblik online kennisdagen Industriële Veiligheid 2021

Twee dagen lang beten leden van de branche Industriële Automatisering zich vast in het onderwerp industriële veiligheid. Dat gebeurde vanwege de coronamaatregelen online, maar dat weerhield de sprekers er niet van om de kijker goed te informeren over de laatste stand van zaken over dit cruciale onderwerp. De focus lag op de maakindustrie en de procesindustrie.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/terugblik-online-kennisdagen-industriele-veiligheid-2021/

 

 

Marktontwikkelingen en uitdagingen: Lange levertijden overleven

IE-leden uit het cluster Electronics Manufacturing Services (EMS) kregen door onder andere de coronacrisis met veel logistieke problemen te maken. Oplopende levertijden voor en beschikbaarheid van elektronische componenten resulteren in problemen voor de elektronicaproductie. Dat is zuur, omdat de vraag naar elektronicaproductie, waar deze componenten voor nodig zijn, juist erg hoog is.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/marktontwikkelingen-en-uitdagingen-lange-levertijden-overleven/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.