FHI corona-update, 24 juni 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt donderdag 716 nieuwe coronabesmettingen, 44 meer dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal besmettingen, evenals de ziekenhuisbezetting. Ook in België daalt het aantal besmettingen gestaag: op weekbasis 43 procent.
  • Vanaf donderdag is het mogelijk om een vaccinatiebewijs aan te vragen voor reizen binnen Europa en het bezoeken van evenementen binnen Nederland via de CoronaCheck-app. Vanaf 1 juli zijn de testbewijzen daadwerkelijk te gebruiken, schrijft De Volkskrant.
  • Vanaf a.s. vrijdag 8.00 uur kunnen ondernemers steun aanvragen voor het betalen van hun vaste lasten over het tweede kwartaal, meldt de Rijksoverheid. Het loket voor de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zou al in mei open moeten zijn, maar door technische problemen werd dit uitgesteld.
  • De brutowinst voor belasting van niet-financiële bedrijven kwam in Nederland in het eerste kwartaal van 2021 uit op 72,7 miljard euro. Volgens het CBS is dat bijna 7 miljard euro meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.
  • Er zijn inmiddels in totaal honderdduizend afspraken gemaakt voor een coronaprik met het Janssen-vaccin, meldt de NOS op basis van informatie van de GGD. Vooral twintigers laten zich daarmee vaccineren. Er zijn 200.000 doses beschikbaar.
  • De staatsschuld van België zal tot minimaal 2026 stevig groeien met de komende jaren begrotingstekorten van meer dan 5 procent. Dat voorspelt het Federaal Planbureau. De sterk toegenomen staatsschuld is grotendeels door de coronacrisis veroorzaakt.

 

Terugblik online kennisdagen Predictive Maintenance

Data vormt de basis voor predictive maintenance, maar een juiste onderhoudsstrategie en software zijn noodzakelijk om deze onderhoudsmethodiek succesvol te laten zijn. Tijdens de tweedaagse online sessies van Predictive Maintenance, een event van de branche Industriële Automatisering, werd het onderwerp via diverse invalshoeken aangevlogen.

 

Lees onze terugblik:
https://fhi.nl/nieuws/terugblik-online-kennisdagen-predictive-maintenance/

 

 

Smart Industry binnen elektronicaproductie: opportuniteit of illusie?

Op woensdag 29 september vindt het seminar ‘Smart Industry’ plaats tijdens Electronics & Applications 2021. In deze bijeenkomst – die van 9.00 tot 12.30 uur plaatsvindt in de Croesefoyer in de Jaarbeurs – draait het om het maken van een efficiencyslag binnen de elektronicaproductie. Welke rol speelt Smart Industry hierin en welke uitdagingen liggen er eigenlijk op dit gebied?

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/smart-industry-binnen-elektronicaproductie-opportuniteit-of-illusie/

 

 

Ledenprofiel FHI aangepast en verbeterd na feedbackronde

De mening van leden is enorm belangrijk voor FHI. Daarom is het gratis ledenprofiel aangepast om nog beter aan de wensen van de gebruikers te voldoen. Sinds dit jaar zijn de mogelijkheden van deze dienst uitgebreid, en na een feedbackronde is het profiel nog verder verbeterd. Zo is er onder meer een call-to-action knop toegevoegd, zodat bezoekers sneller naar de bedrijfswebsite van de leden gaan. Kortom: fhi.nl is nu nog eenvoudiger te gebruiken en een uiterst effectief middel om hoog in zoekmachines te eindigen.

 

Bekijk alle verbeteringen:
https://fhi.nl/nieuws/ledenprofiel-fhi-aangepast-en-verbeterd-na-feedbackronde/

 

 

Nieuwe case: realisatie van Zone.college in Doetinchem

BINX Smartility, lid van de branche Gebouw Automatisering, is nauw betrokken geweest bij het ontwerp en realisatie van een VMBO-locatie van de Zone.college school en met de daarbij behorende terreininrichting, bijgebouwen en gymzaal.

 

Bekijk de case:
https://fhi.nl/gebouwautomatisering/case-realisatie-van-zone-college-in-doetinchem-een-slim-onderwijsgebouw/

 

 

Workshop Klantgerichte communicatie voor de technische professional

Een goed klantencontact, nadat een aankoop heeft plaatsgevonden, is van directe invloed op de klanttevredenheid, klantloyaliteit, omzet en winstgevendheid. In deze interactieve en praktische workshop – op donderdag 1 of 8 juli online via Teams – ga je aan de slag met klantgerichte communicatie en ontdek je misschien wel hoe jij de klantverwachting kunt overtreffen. De workshops worden verzorgd door ISA Training & Coaching.

 

Schrijf je in voor de workshop op 1 juli:
https://fhi.nl/agenda/workshop-klantgerichte-communicatie-voor-de-technische-professional-3/

 

Schrijf je in voor de workshop op 8 juli:

https://fhi.nl/agenda/workshop-klantgerichte-communicatie-voor-de-technische-professional-2/

 

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.