FHI corona-update, 25 februari 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 5048 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er 645 meer dan woensdag. Het is ook het grootste aantal geregistreerde besmettingen in ruim één maand tijd.
  • Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft tijdens een interview op BNR Nieuwsradio laten doorschemeren dat hij overweegt om bedrijven toestemming te geven om hun belastingschuld later terug te betalen. Ook zou de terugbetaling over een langere periode kunnen worden uitgesmeerd. Kwijtschelding is echter niet aan de orde, schrijft het FD.
  • Wetenschapsorganisatie NWO is getroffen door gijzelsoftware. Het gaat om de ransomware DoppelPaymer die bestanden versleutelt en pas tegen betaling de data weer vrijgeeft. NWO zegt niet in te zullen gaan op de poging tot afpersing.
  • De Nederlandse Spoorwegen hebben vorig jaar een recordverlies van ruim 2,6 miljard euro in de boeken moeten schrijven. Door de coronacrisis moest de spoorvervoerder met halflege treinen rijden. Om dit jaar en volgend jaar de dienstregeling te kunnen blijven uitvoeren, zijn er volgens de NS nieuwe financiële afspraken nodig met de overheid.
  • Het producentenvertrouwen in de industrie is in februari iets gezakt, meldt het CBS. De index daalde van 0,6 in januari naar 0,1 in februari. Producenten zijn minder optimistisch over hun voorraden en toekomstige productie.
  • Witte stoffen mondmaskers die in België sinds juni gratis worden uitgedeeld door apothekers moeten voorlopig niet meer gedragen worden. Mogelijk bevatten de mondkapjes schadelijke nanodeeltjes die in de luchtwegen terecht kunnen komen. De overheid gaat de kwestie onderzoeken, zo bericht de VRT.

Derdenverklaring voor NOW-1 nodig? FHI en Lexsigma helpen u op weg tegen gunstige tarieven

Vrijwel dagelijks krijgt FHI vragen binnen over de NOW-regeling. Bovendien blijkt uit onze corona-enquêtes dat een aanzienlijk deel van onze leden gebruikmaakt van deze steunregeling. Een van de gesignaleerde problemen zijn dure derdenverklaringen, die nodig zijn om het omzetverlies en de loonsom vast te stellen. Samen met onze partner Lexsigma kunnen we u helpen bij vragen en bieden we de mogelijkheid om tegen gunstige tarieven een derdenverklaring te verkrijgen.

 

Lees hoe FHI en Lexsigma u kunnen helpen:
https://fhi.nl/fhi-en-lexsigma-helpen-u-aan-uw-derdenverklaring-voor-now-1/

 

 

Uitslagen corona-enquête per branche beschikbaar

Vorige week brachten wij u het artikel ‘Aanhoudende coronacrisis zorgt ook in Q4 2020 voor problemen bij FHI-leden’. Inmiddels zijn ook de resultaten per branche bekend en als pdf voor u inzichtelijk gemaakt. U kunt de downloadlinks onderaan het artikel vinden.

 

Bekijk de resultaten per branche:
https://fhi.nl/nieuws/aanhoudende-coronacrisis-zorgt-ook-in-q4-2020-voor-problemen-bij-fhi-leden/

 

 

Coronavergoeding TVL-regeling wordt verhoogd

Het demissionaire kabinet heeft besloten om de maximumbedragen voor de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) te verhogen. De maatregel is van toepassing op de eerste twee kwartalen van dit jaar.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/coronavergoeding-tvl-regeling-wordt-verhoogd/

 

 

FHI Online kennisdagen Industriële Veiligheid

We kennen allemaal de grote rode noodknop. Veiligheid is essentieel, ook in de industrie. De branche Industriële Automatisering organiseert in april rondom dit thema twee kennisdagen die u eenvoudigweg niet kunt missen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-online-kennisdagen-industriele-veiligheid/

 

 

Succesvolle digitale editie Energy Storage Event

De derde editie van het Energy Storage event – op dinsdag 16 en woensdag 17 februari – vond dit jaar in digitale vorm plaats. Tijdens dit evenement werden trends en ontwikkelingen op het gebied van energieopslag uitvoerig besproken. Deze digitale opzet trok 830 bezoekers in twee dagen. Ook nieuw was coronaproof netwerken, een online koppelingsmechanisme dat veilig en eenvoudig werkte dankzij het slimme matchmakingplatform.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/succesvolle-digitale-editie-energy-storage-event/

 

 

Verkiezingsdebat met Mark Rutte

Wat zijn de plannen van Mark Rutte, huidig premier en lijstrekker van de VVD, voor de toekomst van ondernemers en bedrijven in Nederland? Hoe komen ondernemers deze crisis te boven? Op dinsdag 2 maart tussen 15:00 en 16:00 uur is premier Rutte te gast bij VNO-NCW en MKB-Nederland. Rutte zal tijdens dit online verkiezingsdebat ondervraagd worden door Ingrid Thijssen en Jacco Vonhof.

 

Meld u aan voor dit debat:
https://info.vnoncw-mkb.nl/x/event/?event=Verkiezingsdebat_mark_rutte_210302&MIDRID=S7Y1NAAAA04&Z=1940558531&lang=nl

 

Bezoekt u liever een debat met D66-lijsttrekker Sigrid Kaag op maandag 1 maart?
https://info.vnoncw-mkb.nl/x/event/?event=verkiezingsdebat_kaag_1maart201&MIDRID=S7a1AAAA00&Z=1393041097&lang=nl

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.