FHI corona-update, 25 juni 2020

Kort coronanieuws

  • De virusremmer remdesivir, oorspronkelijk een middel tegen ebola, is als eerste medicijn tegen COVID-19 onder voorwaarden goedgekeurd door de Europese medicijnautoriteiten, zo heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bekendgemaakt. Het middel kan worden toegediend bij ernstig zieke coronapatiënten die met een longontsteking in het ziekenhuis liggen en zuurstof krijgen toegediend.
  • Het RIVM zal vanaf maandag geen dagelijkse updates meer uitbrengen over het coronavirus. RIVM-directeur Van Dissel zei tijdens een technische briefing dat vanwege het feit dat er lage aantallen nieuwe besmettingen en sterfgevallen zijn, het RIVM overstapt naar wekelijkse publicatie updates.
  • In Twente wordt een proef gehouden met een corona-notificatieapp. De door het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde software zal door enkele honderden mensen getest worden. Het doel van de test is het ontwikkelen van een landelijke app die voldoet aan alle eisen van onder meer veiligheid, privacy en gebruiksvriendelijkheid.
  • De Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van vervoerders en andere partijen die zich met vervoer bezighouden, wil dat de inrichting van het vervoer in Nederland nader wordt bekeken nu het land weer opstart. De alliantie roept op tot het spreiden van werk- en lestijden om de drukte in de spits tegen te gaan, maar ook om meer te investeren in openbaar vervoer en een betere infrastructuur voor fietsers.
  • In week 25 (van 15 tot en met 21 juni) zijn er 84 bedrijven failliet verklaard, meldt het CBS. In de eerste 25 weken van 2020 gingen er 1.871 bedrijven en instellingen failliet. Dat zijn er 69 meer dan in dezelfde periode in 2019.

 

Landelijk Consortium Hulpmiddelen en FHI

De coronacrisis heeft tot heel wat bezinning geleid. In deze moeilijke tijd is dat een glanzende kant van de mensheid. In Azië, Europa en Amerika kregen wij opeens alle tijd om over ons eigen leven en de wereld om ons heen na te denken. Er werd meer buiten gesport. We kregen op een andere manier contact met elkaar. De luxe van het verleden werd duidelijk gemist en ik zag mensen op straat elkaar gewoon begroeten, zo schrijft FHI-directeur Paul Petersen in een column over het ontstaan van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen en de rol die FHI daarbij als gastheer speelde.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/landelijk-consortium-hulpmiddelen-en-fhi/

 

Online kennisweek Industrial Ethernet

Van 29 juni tot en met 3 juli organiseert FHI in samenwerking met diverse leveranciers de Industrial Ethernet Online kennisweek. Per dagdeel kunt u één of meerdere webinars volgen. Een mooie kans om u in deze periode te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen, oplossingen en hoe u maximaal voordeel kunt halen uit Industrial Ethernet.

Registreer u kosteloos voor de webinars:
https://fhi.nl/industrialethernet/

 

Ook LabAutomation biedt een online kennisweek

LabAutomation zal, net als het Industrial Ethernet evenement, in de week van 29 juni tot en met 2 juli de vorm krijgen van een unieke digitale kennisweek. De gratis te bekijken webinars bieden een breed scala aan onderwerpen. U kunt uit het webinaraanbod uw eigen programma samenstellen met de sessies die voor ú interessant zijn.

Bekijk het programma en registreer u kosteloos voor de webinars:
https://fhi.nl/labautomation/labautomation-week-2020/

 

Wat is precies de TOFA regeling?

De afgelopen periode hebben we in ons coronadossier alle noodsteunregelingen in het kader van de bestrijding van de coronavirus behandeld. Hier is recentelijk door de overheid nog de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) aan toegevoegd.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/wat-is-precies-de-tofa-regeling/

 

Terugblik digitale Power Electronics event 2020

Drie dagen lang heeft het digitale Power Electronics event plaats gevonden. We kijken met trots terug op dit bijzondere event, dat in korte tijd van een fysiek event omgebouwd is naar een digitaal event. Hiermee hebben we ook de aftrap mogen doen voor het allereerste digitale event dat gehouden werd bij FHI.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/powerelectronicsevent/nieuws/terugblik-digitale-power-electronics-event-2020/

 

Bits, Bricks & Behaviour 2020 zal ook online plaatsvinden van
9 t/m 13 november

Door de coronacrisis en de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot social distancing heeft het bestuur van de brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering besloten om de conferentie Bits, Bricks & Behaviour 2020 digitaal plaats te laten vinden. Daarbij is besloten om in 2020 af te stappen van het ‘event moment’. Er is gekozen voor een online week van de Gebouw Automatisering.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/online-conferentie-bits-bricks-behaviour-2020/

 

Nederlandse bedrijven pleiten voor herstel gebaseerd op duurzaamheid

Meer dan 250 bedrijven hebben de verklaring ‘Dutch businesses endorse sustainability in COVID-19 recovery’ getekend, waarin zij pleiten dat duurzaamheid centraal moet staan in het herstel van de Nederlandse economie en samenleving. De verklaring is een initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC).

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/nederlandse-bedrijven-pleiten-voor-herstel-gebaseerd-op-duurzaamheid/

 

Stand van zaken rondom NOW 2.0

Het is al enige tijd bekend dat de aanvraag voor NOW 2.0 – het tweede steunpakket – vanaf 6 juli kan worden ingediend. Maar wat zijn precies de voorwaarden? En hoe zit het precies met die inspanningsverplichting tot het stimuleren van scholing? Wat verandert er rondom bedrijfseconomisch ontslag?

Lees ons dossier:
https://fhi.nl/corona-dossier/informatie-van-de-overheid-over-het-coronavirus/

Wanneer u hier vragen over heeft, neem contact op met Lara Smeets van Lexsigma:
https://fhi.nl/corona-dossier/juridische-hulp-bij-corona/