FHI corona-update, 25 maart 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 7740 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 137 meer dan woensdag en boven het weekgemiddelde van vorige week (7035).
  • Volgens een internationaal onderzoek waar onder andere het Universitair Medisch Centrum Groningen aan meewerkte, kan het toedienen van een coronavaccin voorafgaand aan een planbare operatie wereldwijd duizenden sterfgevallen voorkomen. Geopereerde patiënten hebben een 4 tot 8 keer zo hoog risico op overlijden in de 30 dagen na de operatie, schrijft het Dagblad van het Noorden.
  • ING heeft besloten om 69 kantoren te sluiten. Volgens de bank is er te weinig toeloop. Zeker 440 banen zullen verloren gaan. ING wil wel meer servicepunten openen.
  • Het Nederlandse biotechbedrijf Leyden Labs heeft 40 miljoen euro aan startkapitaal opgehaald, onder andere van Google, zo schrijft het FD. Het bedrijf ontwikkelt neussprays die bescherming zouden bieden tegen allerlei virussen.
  • De Belgische federale regering gaat de regels op telewerk strenger controleren en de straffen ophogen voor bedrijven die de regels niet naleven. Er komt een digitaal registratiesysteem waarop bedrijven verplicht moeten aangeven hoeveel werknemers een functie hebben die hen verhinderd om thuis te werken, meldt de VRT. Bedrijven die de regels overtreden, kunnen in het uiterste geval worden gesloten.

FHI-brancherapportage ArboNed over 2020 beschikbaar

Jaarlijks maakt FHI-partner ArboNed een vergelijking tussen FHI-leden en het totaalbestand van ArboNed. In de jaarrapportage wordt een aantal ontwikkelingen zichtbaar binnen de verschillende technologiebranches op het gebied van verzuim. In dit artikel kunt u de rapportage en de belangrijkste conclusies vinden.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-brancherapportage-arboned-over-2020-beschikbaar/

 

Meer over ArboNed en de voordelen voor FHI-leden:
https://fhi.nl/ledenvoordelen/diensten/bedrijfsondersteunende-diensten/arbodiensten-verzuimbegeleiding-en-preventie-door-arboned/

 

 

Aanvraagperiode TVL Q1 2021 krijgt verlenging tot 18 mei 2021

De aanvraagperiode voor TVL Q1 2021 wordt met twee weken verlengd. De deadline voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten komt uit op 18 mei 2021. Daarnaast zal de RVO de verhoging en uitbreidingen van de TVL Q1, die vorige week zijn goedgekeurd door de Europese Commissie, de komende tijd stapsgewijs doorvoeren.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/aanvraagperiode-tvl-q1-2021-krijgt-verlenging-tot-18-mei-2021/

 

 

Webinar ‘The global impact of Dutch elections’

De Internationale Kamer van Koophandel, NLinBusiness en NL Business Hub network organiseren op dinsdag 30 maart het (Engelstalige) webinar ‘The global impact of the Dutch elections’. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, geeft een keynote over de impact van de Nederlandse verkiezingen op het internationaal zakendoen, terwijl een panel van deskundigen met elkaar in discussie gaat.

 

Schrijf u in voor dit webinar:
https://nlinbusiness.com/evenement/the-global-impact-of-the-dutch-elections-ZXZlbnQ6bFhNeTRraEN5bWZPcWVGSnY5V2I=

 

 

Brochure en webinar over EU-fondsen die verduurzamingsmogelijkheden bieden

Om bestaande en nieuw beschikbare EU-fondsen inzichtelijker te maken, hebben VNO-NCW en MKB-Nederland een digitale brochure gemaakt met informatie over al deze fondsen. Tijdens een webinar op dinsdag 13 april zal een aantal deskundigen bedrijven informeren over de EU-financieringsmogelijkheden die (mkb-)bedrijven kunnen ondersteunen in de verduurzamingstransitie die Nederlandse ondernemingen de komende jaren door zullen maken.

 

Lees de brochure:

https://fhi.nl/app/uploads/sites/65/2021/03/Brochure-EU-financieringsmogelijkheden-voor-bedrijven-VNO-NCW-en-MKB-Nederland.pdf

Schrijf u in voor het webinar:
https://www.vno-ncw.nl/agenda/informatiesessie-eu-fondsen-duurzaamheid

 

 

Chromatografie themadag

Tijdens de Chromatografie themadag op 30 maart worden zeven webinars en livedemonstraties gehouden. Experts vertellen onder andere over het gebruik van pyrolyse GC-MS om polymere materialen te identificeren, monstervoorbereiding, alternatieve draaggassen in GCMS-analyse, het optimaliseren van LC-methodes en het verbeteren van de workflow.

 

Schrijf u in voor de themadag:
https://fhi.nl/labanalyse/chromatografie-themadag/

 

 

Listig slangengif wordt ontrafeld middels eiwitkarakterisatie

De complexe gifcocktail die een slangenbeet bevat, dat is wat Rob Haselberg tot in detail wil analyseren. Hij is universitair docent bij de VU-vakgroep BioAnalytische Chemie in Amsterdam en specialiseert zich in eiwitkarakterisatie via capillaire elektroforese. FHI sprak met hem.

 

Lees ons interview:

https://fhi.nl/nieuws/listig-slangengif-wordt-ontrafeld-middels-eiwitkarakterisatie/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.

 

 

FHI federatie van technologiebranches, Leusderend 12, 3832 RC, Leusden, (033) 465 75 07

Voorkeuren beheren