Gedrevenheid en saamhorigheid

De maatregelen rondom het coronavirus zijn verscherpt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De grootschalige effecten zijn voor iedereen merk- en zichtbaar, zowel zakelijk als privé. Gezamenlijk dienen we het coronavirus te lijf te gaan en de ingestelde maatregelen vanuit de overheid te volgen. Samenwerking is hierbij cruciaal. Bemoedigend en inspirerend is het om te zien dat FHI-leden uit alle vijf de branches zich momenteel inzetten en samenwerken om een steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus.

Binnen de branche Industriële Elektronica doen ontwikkelaars, componentenleveranciers, aanbieders van test- & meetapparatuur en productiebedrijven er alles aan om de markt snel en adequaat te bedienen. Een concreet voorbeeld hiervan is de ontwikkeling en de grootschalige productie van beademingsapparatuur voor de medische zorg. Ook autofabrikanten reageren positief op de oproep om fabrieken beschikbaar te stellen voor de productie van beademingsapparatuur.

Vanuit FHI informeren en adviseren wij onze leden door het voorzien van actuele informatie in het coronadossier. Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van verzekeringen, juridische zaken of arbeidsomstandigheden? Raadpleeg dan zeker het dossier voor de contactgegevens van de betreffende
FHI-partners.

Tot 1 juni mogen er geen fysieke bijeenkomsten en events georganiseerd worden. Binnen de branche Industriële Elektronica, en ook bij de andere branches, zullen we de komende periode digitale bijeenkomsten organiseren en, wanneer interesse vanuit eventbezoekers blijkt, ook webinars faciliteren tussen leden/exposanten en bezoekers.

Ik merk binnen de branche veel gedrevenheid en saamhorigheid. Ga zo door en samen staan we sterk(er)!

Marc Berkouwer
Branchemanager Industriële Elektronica

 

Opstart initiatief Landelijk Consortium Hulpmiddelen

Het Ministerie van VWS heeft samen met een team van professionals uit ziekenhuizen, academische centra, leveranciers en producenten een gezamenlijk initiatief opgericht: het ‘Landelijk Consortium Hulpmiddelen’. Doel is om verschillende medische hulpmiddelen waaraan een tekort dreigt in te kopen, zonder winstoogmerk, in het landsbelang.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/opstart-initiatief-landelijk-consortium-hulpmiddelen/

 

Uitstel van de MDR-Europese commissie werkt aan voorstel

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een voorstel om de definitieve overgang naar de MDR (Medical Device Regulation), die gepland staat op 26 mei 2020, met één jaar uit te stellen.

Lees ons nieuwsbericht:
https://fhi.nl/nieuws/uitstel-van-de-mdr-europese-commissie-werkt-aan-voorstel/

 

Enquête: de pijn van de crisis wordt in alle sectoren gevoeld

In veel sectoren loopt de omzet stevig terug als gevolg van de coronacrisis, meldt VNO-NCW op basis van een eigen enquête. De helft van de ondervraagde branchedirecteuren ziet nu al een omzetverlies tussen de 20 en 100 procent in hun branche.

 

Lees het nieuwsbericht:
https://www.vno-ncw.nl/forum/enquete-wijst-uit-bedrijfsleven-over-hele-linie-getroffen-door-coronacrisis

 

Dit kun je als ondernemer juist doen tijdens de coronacrisis

Klanten houden de boot af, nieuwe bestellingen zijn er even niet en opdrachten worden vooruit geschoven. Ondernemers vragen zich massaal af: hoe kom ik deze crisistijd door?

Dit zijn 8 dingen die je als ondernemer in deze tijd van coronacrisis kunt doen:
https://fhi.nl/nieuws/coronacrisis-dit-kun-je-juist-nu-als-ondernemer-doen/

 

‘How to survive the corona crisis’

Nog meer overlevingstips, want hoe overleef je als bedrijf de coronacrisis? FHI-partner Lexsigma Advocaten heeft een factsheet gemaakt met tips om uw onderneming drijvende te houden.

Lees de factsheet: ‘how to survive the corona crisis’
https://fhi.nl/nieuws/factsheet-how-to-survive-the-corona-crisis/

 

Microsoft stopt tijdelijk uitrol niet-essentiële Windows-updates

Microsoft heeft aangekondigd dat het vanaf mei uitsluitend nog beveiligingsupdates zal uitbrengen. Hierdoor zijn minder herstarts van het besturingssysteem nodig.  Het gaat om vrijwel alle versies van Windows, inclusief de serverversies.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/microsoft-stopt-tijdelijk-uitrol-niet-essentiele-windows-updates/

 

Betrouwbare informatie over corona in uw buitenlandse markt

Door lock-downs en beperkt (vlieg)verkeer is het internationaal zakendoen een complexe puzzel geworden. De RVO heeft voor een aantal landen actuele informatie op een rijtje gezet.

Lees informatie over zakendoen en coronavirus per land:
https://www.rvo.nl/coronavirus/veelgestelde-vragen-zakendoen-en-coronavirus-land

 

Tijdig aangifte loonheffingen indienen blijft van essentieel belang

Op 25 maart is de Belastingdienst met een oproep aan de werkgevers gekomen die wij als FHI graag delen en steunen. Het verzoek van de Belastingdienst aan bedrijven is om tijdig loonaangifte te doen.

https://fhi.nl/nieuws/oproep-aan-werkgevers-doe-tijdig-loonaangifte/

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.