FHI corona-update, 29 april 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 7344 nieuwe coronabesmettingen, 1338 minder dan woensdag. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 2704, het hoogste aantal sinds 7 januari.
  • De Belgische economie veert op: het bruto binnenlands product is in de eerste drie maanden van dit jaar 0,6 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020. Dat blijkt uit een schatting van de Nationale Bank van België. Vooral de industrie herstelt.
  • In april is de stemming onder ondernemers actief in de industrie verder gegroeid. Het CBS noteert een producentenvertrouwen van 6,5 in april, tegenover 3,4 in maart. De ondernemers zijn vooral positief over hun orderportefeuille. Sinds april 2019 zijn producenten niet zo positief geweest.
  • Met een grote meerderheid heeft het Europees Parlement het licht op groen gezet voor het coronapaspoort. De pas moet het mogelijk maken om zonder aanvullende test- of quarantaineverplichtingen door de EU te reizen, schrijft Het Parool.
  • Moderna verhoogt de productie van zijn coronavaccin. Volgend jaar wil de farmaceut drie miljard doses produceren, schrijft het FD. Dat is meer dan het dubbele van eerdere prognoses. Voor dit jaar komt Moderna uit een productie van achthonderd miljoen tot een miljard doses.

Economische (corona)barometer: leden voorzichtig positiever maar toeleveringsproblemen liggen op de loer

FHI-leden zijn in het eerste kwartaal 2021 gemiddeld positiever geworden over hoe hun bedrijf zich door de coronacrisis heen worstelt. Alleen een meerderheid van leden van de branche Gebouw Automatisering verwacht nog in de problemen te komen. Dat blijkt uit de meest recente Economische (corona)barometer. Daarnaast geven leden uit meerdere branches aan dat de toeleveringsstromen verstoord zijn en problemen kunnen geven.

 

Bekijk de resultaten per branche:
https://fhi.nl/nieuws/economische-coronabarometer-leden-voorzichtig-positiever-maar-toeleveringsproblemen-liggen-op-de-loer/

 

 

VSL opent eerste mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstof

VSL, ook bekend als het Nationaal Metrologisch Instituut, heeft als eerste partij in Nederland een mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstof in gebruik genomen. De faciliteit kan onder andere gebruikt worden om waterstofpompen bij tankstations te kalibreren.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/vsl-opent-eerste-mobiele-kalibratiefaciliteit-voor-waterstof/

 

Meer over de Waterstof online kennisdagen (2 en 3 juni, branche Industriële Automatisering):
https://fhi.nl/industrieleautomatisering/activiteiten/waterstof/

 

 

Ontdek de laatste trends over vermogenselektronica op het Power Electronics Event

Het Power Electronics event vindt dit jaar van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 juni digitaal plaats. Tijdens dit event krijgen bezoekers inzicht in trends op het gebied van vermogenselektronica. Drie dagen lang staan er technische webinars op het programma waarin exposanten en plenaire sprekers de bezoekers informeren en enthousiasmeren over de laatste ontwikkelingen uit hun vakgebied. Alle presentaties zijn interactief en bedoeld om de discussie op gang te brengen.

 

Bekijk het programma:
https://fhi.nl/powerelectronicsevent/programma-2021/

 

Schrijf u in:
https://fhi.nl/powerelectronicsevent/

 

 

MarketingMonday: How to expand your business with Social Media

Hoe belangrijk is social media voor uw organisatie? Gebruikt u socialemediakanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram om in contact te blijven met uw doelgroep? Met enkele tips & tricks helpen wij u verder op weg. Schrijf u kosteloos in voor deelname op maandag 3 mei om 15:00 uur voor ons MarketingMonday-webinar.

 

Schrijf u in:
https://event.webinarjam.com/register/524/gv8p3cw0