FHI corona-update, 29 oktober 2020

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt voor donderdag 10.280 besmettingen. Dat zijn er, mede door een correctie na een computerstoring, 2162 meer dan woensdag. Met een totaal van 269 nieuwe coronapatiënten is het aantal ziekenhuisopnames met 44 gedaald ten opzichte van woensdag.
  • Na de aangekondigde lockdowns in Frankrijk en Duitsland wordt de roep om een lockdown in België steeds luider, meldt de VRT. Inmiddels liggen er meer patiënten in het ziekenhuis dan tijdens de eerste coronagolf.
  • Het Amerikaanse zorgsysteem wordt bedreigd door aanvallen met de Trickbot- en Ryuk-malware, zo meldt de FBI. Zeker vijf ziekenhuizen konden vorige week niet langer bij hun data doordat de malware gegevens versleutelde.
  • Shell noteert in het derde kwartaal weer een winst. Deze kwam uit op 416 miljoen euro. Ook gaat Shell het dividend ophogen. In het tweede kwartaal noteerde de olie- en gasreus nog een verlies van bijna 17 miljard euro. Shell maakte tevens bekend dat het acht van zijn veertien raffinaderijen zal afstoten, net als een aantal chemische fabrieken, zo schrijft de Volkskrant.
  • Het producentenvertrouwen is verder gezakt van -4,8 in september naar -5,6 in oktober, meldt het CBS. Verder is bekendgemaakt dat er in week 43 in totaal 46 bedrijven failliet zijn verklaard, evenveel als in week 42.

Terugblik: cyber security in de industrie is topprioriteit

De Industrial Cyber Security online kennisweek trok veel geïnteresseerde bezoekers. Gedurende drie dagen lang werden verschillende aspecten van cyber security binnen de industrie belicht. En over een ding was iedereen het eens: het belang van een goede cyber security is nog nooit zo groot geweest als nu.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/cyber-security-in-de-industrie-is-topprioriteit/

 

 

Waterstof biedt nieuwe mogelijkheden voor groene datacenters

De Nederlandse industrie moet in de toekomst voor een groot deel op waterstof gaan draaien. Daarbij heeft het kabinet ook plannen om waterstof te gebruiken als energiedrager voor de opslag van duurzaam opgewekte stroom. Nedstack, een fabrikant van industriële brandstofcellen, ziet ook kansen voor de energie-intensieve datacentermarkt.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/waterstof-biedt-nieuwe-mogelijkheden-voor-groene-datacenters/

 

 

FHI-opnamestudio te huur voor leden

Sinds dit najaar heeft FHI een eigen opnamestudio in gebruik. Wenst u uw eigen webinar, bedrijfsvideo of presentatie op te nemen? Dan is het als FHI-lid mogelijk om gebruik te maken van de opnamestudio.

 

Meer informatie over de verhuurmogelijkheden:
https://fhi.nl/nieuws/nieuw-fhi-studio-te-huur-voor-leden/

 

 

Meer bedrijven vrezen problemen door aanhoudende coronacrisis

Een toenemend aantal bij FHI aangesloten bedrijven verwacht in de problemen te gaan komen door de aanhoudende coronacrisis. Vooral de vrees voor een afnemende orderportefeuille overheerst. Dat blijkt uit het meest recente coronaonderzoek dat door FHI is uitgevoerd.

 

Bekijk de resultaten van ons onderzoek, ook per branche:
https://fhi.nl/nieuws/meer-bedrijven-vrezen-problemen-door-aanhoudende-coronacrisis/

 

 

Uitbreiding derde steunpakket coronamaatregelen

De recente coronamaatregelen van het kabinet zorgen ervoor dat de economie nieuwe klappen heeft te verduren. Om dit op te vangen heeft de regering besloten om extra geld beschikbaar te stellen voor ondernemers die extra geraakt worden. Het uitgangspunt blijft: hoe meer omzetverlies, hoe meer steun.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/uitbreiding-derde-steunpakket-coronamaatregelen/

 

 

Q&A over het nieuwe testbeleid

Als gevolg van het nieuwe beleid rondom het testen van corona mogen bedrijven zelf sneltestfaciliteiten gaan inrichten. MKB-Nederland heeft een uitvoerige Q&A online gezet waarin antwoorden te vinden zijn op veelgestelde vragen rondom dit nieuwe testbeleid.

 

Bezoek de Q&A:
https://www.mkb.nl/coronatestbeleid-voor-werkgevers/vragen-en-antwoorden

 

 

FHI HRM-seminar 2020 zal online plaatsvinden

Wil je meer weten over de veranderingen in arbeidsrecht en tevens op de hoogte worden gebracht van HR-trends en ontwikkelingen? Dan is dit online seminar op donderdag 5 november, speciaal voor de bij FHI aangesloten lidbedrijven, bij uitstek de plaats waar je deze informatie vandaan haalt en online kunt sparren met andere HR-professionals uit de technologiebranches!

 

Inschrijven voor het HRM-seminar 2020 :
https://fhi.nl/agenda/fhi-hrm-seminar-2020/

 

 

Interactie tussen branches: Data Science

Tijdens deze online bijeenkomst op maandag 16 november gaan experts in discussie met de betrokkenen over de inzet van data science in industrie, laboratoria, zorg en gebouwde omgeving. Twee organisaties zullen ingaan op de concrete cases met data science.

 

Inschrijven voor deze bijeenkomst:
https://fhi.nl/agenda/interactie-tussen-branches-data-science-2/

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.