FHI corona-update, 3 juni 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt donderdag 2803 nieuwe coronabesmettingen, 222 meer dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests, terwijl ook de ziekenhuisopnames voor coronapatiënten afnemen.
  • De coronasteun vanuit de overheid is bij bedrijven terechtgekomen waarvan de omzetdalingen niet per se te wijten waren aan de pandemie. Dat stellen ambtenaren van het ministerie van Financiën in het vakblad Economisch Statistische Berichten. De steun voor de zwaarst getroffen sectoren, zoals de horeca en de reisbranche, zou wel effectief zijn geweest.
  • Het aantal coronadoden is met 40 procent afgenomen in februari ten opzichte van januari, meldt het CBS. Met 2500 overleden coronapatiënten is dat het laagste aantal in vier maanden tijd.
  • Apparatuur om zonnepanelen aan te sturen zorgt in toenemende mate voor verstoring van het C2000-netwerk van hulpverleners. Dat signaleert Agentschap Telecom in zijn jaarbericht. Een aanzienlijk deel van de hardware voldoet niet aan de stralingseisen.
  • De Vlaamse universiteiten en ziekenhuizen roepen de overheid op om de coronamaatregelen niet te snel te versoepelen. Volgens de medici bestaat de kans op een opleving in juni als de maatregelen te ver worden afgezwakt. Ook het toenemende vliegverkeer kan een gevaar vormen, zo is bij de VRT te lezen.

 

FHI Technologie Podcast #12 – FHI Advies: Bob van der Kamp en Lara Smeets – LexSigma

FHI Advies helpt leden met ondernemersvraagstukken. We bespreken in deze twaalfde aflevering de voordelen van FHI Advies met Bob van der Kamp en Lara Smeets, beide actief bij FHI-partner LexSigma Advocaten. Ook Andreas Meijer, adjunct-directeur Branches bij FHI, haakt aan.

 

Beluister onze podcast:
https://fhi.nl/fhi-technologie-podcast-12-fhi-advies-bob-van-der-kamp-en-lara-smeets-lexsigma/

 

Lees meer over FHI Advies:
https://fhi.nl/fhi-advies/

 

 

FHI pleit voor technologie bij informateur

Namens FHI is Dirk Stans, managing partner bij Eurocircuits, lid van het Federatiebestuur van FHI, en voorzitter van de branche Industriële Elektronica, op bezoek geweest bij informateur Mariëtte Hamer. Dirk benadrukte tijdens de bijeenkomst, samen met andere brancheorganisaties, het belang van technologie. En dan met name op de langere termijn als het bedrijfsleven uit de coronacrisis moet groeien en andere uitdagingen moet aangaan. Ook op Europees niveau.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-pleit-voor-technologie-bij-informateur/

 

 

Ondernemersorganisaties maken afspraken in SER over brede welvaart

Een nieuw kabinet moet met een uitgekiende mix van maatregelen investeren in echte brede welvaart voor alle Nederlanders’. Dat stelt de SER vandaag in het nieuwe ontwerpadvies voor de middellange termijn voor een nieuw kabinet dat is opgesteld in samenspraak met kroonleden, vakbonden en ondernemersorganisaties.

 

Lees het SER-advies bij MKB-Nederland:
https://www.mkb.nl/nieuws/ondernemersorganisaties-maken-afspraken-ser-over-brede-welvaart

 

 

Rijksoverheid zet steunpakket banen en economie voort in derde kwartaal

Het kabinet is voornemens om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021. Ook treft het kabinet extra maatregelen om bedrijven te helpen met hun gegroeide schuldenlast.

 

Lees het artikel van de Rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/05/27/steunpakket-banen-en-economie-voortgezet-in-derde-kwartaal

 

Meer informatie over de diverse steunpakketten:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen

 

 

MarketingMonday: ‘How to expand your business with Personal Branding’

In de MarketingMonday webinars geeft een aan FHI verbonden expert tips en adviezen om uw online vindbaarheid te verbeteren. In de sessie van 7 juni vertelt Annemieke van Waterschoot samen met Andreas Meijer wat Personal Branding is en hoe u dit kunt inzetten als professional èn voor uw organisatie.

 

Schrijf u in:
https://fhi.nl/agenda/marketingmonday-how-to-expand-your-business-with-personal-branding/

 

Doe ook mee aan de uitgebreide workshop Personal Branding & Social Selling, waarin u praktische handvatten en tips & tricks leert over hoe u Social Selling en Personal Branding doelgericht voor uw organisatie inzet. En de aandacht trekt van mensen die u graag in uw klantenbestand wilt, door sprekende content die leidt tot vertrouwen en gesprekken.

 

Meld u hier aan:
https://fhi.nl/agenda/workshop-personal-branding-social-selling-8/

 

 

Digitale ledenvergadering PLOT gecombineerd met lunchsessies op 29 juni

Op 29 juni organiseert PLOT de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Net als in 2020 vindt de ALV digitaal plaats. De digitale ledenvergadering wordt gecombineerd met de lunchsessie van juni.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/digitale-ledenvergadering-plot-gecombineerd-met-lunchsessie-op-29-juni/