FHI corona-update, 30 juli 2020

Kort coronanieuws

·         Duitsland zag de economie in het tweede kwartaal met 10,1 procent krimpen in vergelijking met het kwartaal daarvoor, de grootste daling sinds de cijfers in 1970 worden bijgehouden door statistiekbureau De Statis. Pas rond 2022 moet er weer een break-even gedraaid kunnen worden.

·         Shell heeft een verlies genoteerd van 15,4 miljard euro in het tweede kwartaal. Dit enorme verlies komt door een eenmalige afschrijving op olie- en gasvelden. Door de coronacrisis verkocht de energiereus veel minder brandstoffen en chemicaliën. Ook de lage olieprijs drukt de resultaten.

·         Het producentenvertrouwen is in juli gestegen naar -8,7, meldt het CBS. In juni kwam deze graadmeter onder industriële ondernemers nog uit op -15,1. Ook de productie is in juli iets opgeschroefd: de machines in fabrieken worden inmiddels voor bijna 77 procent benut.

·         In week 30, die 20 tot en met 26 juli bestrijkt, zijn 37 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Volgens het CBS zijn dat er 20 minder dan in week 29.

·         Volgens ING is de daling in het aantal faillissementen te danken aan de steunpakketten van de Rijksoverheid. Op BNR sprak  econoom Katinka Jongkind van het Economisch Bureau van ING wel de verwachting uit dat in het vierde kwartaal het aantal faillissementen zal stijgen, omdat veel regelingen in september stoppen.

 

LED, Lighting & Technology Conference 2020 wordt digitaal

In navolging op enkele eerdere FHI-events dit jaar zal de LED Lighting & Technology conference 2020 een digitale editie krijgen. De conferentie wordt gehouden van 6 tot en met 8 oktober.

Bezoek de website:
https://fhi.nl/ledapplicatie/

 

Twee nieuwe ‘na corona’-workshops dit najaar

Komend najaar organiseert FHI samen met partner Lexsigma een tweetal nieuwe workshops waarin corona-gerelateerde thema’s aan de orde komen. Op 17 september is er een workshop rondom het thema ‘reorganisatie’. Op 9 oktober kunt u aanschuiven voor de workshop ‘(NA) CRISIS; Flexibel inspelen op de veranderende omgeving’. U kunt zich alvast aanmelden voor beide workshops.

Lees meer over ‘Workshop ‘reorganisatie’’
https://fhi.nl/agenda/workshop-reorganisatie-17-09-2020/

Lees meer over ‘Workshop: ‘(NA) CRISIS; Flexibel inspelen op de veranderende omgeving’:
https://fhi.nl/agenda/workshop-flexibel-inspelen-op-de-veranderende-omgeving/

 

Wat houdt de Europese waterstofstrategie in?

De afgelopen maanden is waterstof voortdurend in het nieuws geweest. Eurocommissaris Frans Timmermans presenteerde de Europese waterstofstrategie, waarbij waterstof als energiedrager een cruciale rol moet gaan spelen in het halen van de klimaatdoelen. Wat zijn nu precies de Europese plannen en wat valt op?

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/wat-houdt-de-europese-waterstofstrategie-in/

 

Opening tijdelijke subsidieregeling NL leert door

Vanaf 1 oktober aanstaande is het mogelijk voor werknemers om gebruik te maken van de subsidieregeling NL leert door. Met deze regeling kunnen werkenden met hulp van een loopbaanadviseur zichzelf aanmelden voor een ontwikkeladviestraject. Dat kan resulteren in een mogelijke heroriëntatie op de arbeidsmarkt.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/opening-tijdelijke-subsidieregeling-nl-leert-door/

 

Minister-president Rutte brengt bezoek aan Thales Hengelo

Minister-president Mark Rutte heeft tijdens zijn vrije dag een bezoek gebracht aan lidbedrijf Thales in Hengelo.  ‘Een mooie opsteker voor de mensen op kantoor in deze coronatijd’, laat Thales weten op Twitter, inclusief een aantal foto’s.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/minister-president-rutte-brengt-bezoek-aan-thales-hengelo/

 

Lees het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons dossier.