FHI corona-update, 4 maart 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 4161 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 906 minder dan woensdag en lager dan het gemiddelde van vorige week (4532).
  • Lufthansa heeft een historisch verlies in de boeken geschreven van 6,7 miljard euro over 2020. De luchtvaartmaatschappij verwacht dit jaar ook met verlies te draaien. Lufthansa gaat de vloot inkrimpen en opnieuw 10.000 banen schrappen.
  • Ook Brussels Airlines heeft vorig jaar een recordverlies geleden, schrijft de VRT. De luchtvaartmaatschappij, onderdeel van het Lufthansa-concern, noteerde een verlies van 332 miljoen euro. Het aantal vervoerde passagiers in 2020 daalde met 77 procent.
  • Het Russische Spoetnik-V-vaccin krijgt een versnelde behandeling van het Europees medicijnagentschap EMA. Het vaccin zou tot 92 procent effectief zijn tegen besmetting met het coronavirus.
  • Duitsland gaat vanaf volgende week de coronamaatregelen stapsgewijs afbouwen, schrijft de NOS. Zo mogen boekenzaken, bloemenwinkels en tuincentra weer open en de sociale contacten mogen worden vergroot tot twee huishoudens met samen maximaal vijf personen.

FHI en iScreen helpen u met uw aanvraag voor de SLIM-subsidieregeling

Mkb-bedrijven kunnen gebruikmaken van de SLIM-regeling. Deze subsidieregeling is gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. FHI kan in samenwerking met partner iScreen het gehele aanvraagproces voor FHI-leden verzorgen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-en-iscreen-helpen-u-met-uw-aanvraag-voor-de-slim-subsidieregeling/

 

 

Horizon Europe-programma biedt 95,5 miljard euro voor innovatie en onderzoek

Innovatieve Nederlandse ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 geld krijgen uit het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. In totaal komt er 95,5 miljard euro beschikbaar in het EU-programma.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/horizon-europe-programma-biedt-955-miljard-euro-voor-innovatie-en-onderzoek/

 

 

Webinar over nieuwe subsidieregeling ‘Nederland leert door’

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland organiseren op vrijdag 5 maart tussen 10:00 en 11:00 uur een webinar rondom de tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’. De regeling is bedoeld om subsidie te kunnen verstrekken aan samenwerkingsverbanden van sectoren.

 

Meld u aan voor het webinar:
https://www.mkb.nl/agenda/webinar-nederland-leert-door

 

 

Derdenverklaring voor NOW-1 nodig? FHI en Lexsigma helpen u op weg tegen gunstige tarieven

Vrijwel dagelijks krijgt FHI vragen binnen over de NOW-regeling. Bovendien blijkt uit onze corona-enquêtes dat een aanzienlijk deel van onze leden gebruikmaakt van deze steunregeling. Een van de gesignaleerde problemen zijn dure derdenverklaringen, die nodig zijn om het omzetverlies en de loonsom vast te stellen. Bovendien is de deadline voor het aanvragen van de definitieve subsidie NOW-1 verschoven naar 31 oktober 2021. Het advies luidt echter om niet te lang te wachten met het aanvragen van de vaststelling, omdat in dat geval een mogelijke nabetaling vanuit de overheid ook langer op zich laat wachten. Samen met onze partner Lexsigma kunnen we u helpen bij vragen en bieden we de mogelijkheid om tegen gunstige tarieven een derdenverklaring te verkrijgen.

 

Lees hoe FHI en Lexsigma u kunnen helpen:
https://fhi.nl/fhi-en-lexsigma-helpen-u-aan-uw-derdenverklaring-voor-now-1/

 

 

Workshop Timemanagement (thuiswerken en Covid-19)

Druk, druk, druk. Je agenda stroomt over met (online)afspraken en je hebt nog een stapel werk liggen dat vandaag af moet. In de tussentijd word je mailbox voller en vragen collega’s in de chat van Teams om hulp en aandacht. Hoe houd je focus en ben je vanuit huis effectief met tijd? Tijdens de workshop Timemanagement, verzorgd door Fré Boels van ISA Training & Coaching, leer je online (samen)werken en deadlines halen combineren met de thuiswerk situatie en alles wat daarbij komt kijken. Voor de sessie op donderdag 18 maart – geheel in stijl online – kunt u zich nog inschrijven.

 

Meld u aan voor deze workshop:
https://fhi.nl/agenda/workshop-timemanagement-thuiswerken-en-covid19/

 

 

Politici in gesprek met MKB-Nederland

Op 17 maart staan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op de agenda. Voorafgaand aan de weg naar de stembus spreekt MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof met onder andere Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D’66) en Kees van der Staaij (SGP). U kunt deze gesprekken met de diverse lijsttrekkers terugkijken op de website van MKB-Nederland.

 

Bekijk de gesprekken:
https://mkb.nl/content/gesprek-met

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.