FHI corona-update, 6 mei 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 6861 nieuwe besmettingen, 427 minder dan woensdag. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is stabiel gebleven.
  • De Verenigde Staten zegt bereid te zijn om patenten rondom de coronavaccins op te schorten. Zo moeten arme landen worden geholpen. De EU noemt dit voornemen ‘bespreekbaar’, schrijft NRC.
  • In België is door de federale regering een loonakkoord gesloten. De loonmarge komt uit op 0,4 procent en bedrijven die goede resultaten boekten vorig jaar mogen werknemers een premie tot 500 euro netto geven. Dat meldt de VRT.
  • Door een in Nederland ontwikkelde machine kan ook het hart voor transplantaties worden gebruikt dat al is gestopt met kloppen. De heart-in-a-box wordt al gebruikt en heeft de potentie om het aantal donorharten jaarlijks te verdubbelen, schrijft RTL Nieuws.
  • Werkgever en werknemers maken onderling steeds vaker afspraken rondom thuiswerken. Ook worden de regels rondom thuiswerken vaker vastgelegd in cao’s, meldt NU.nl.

Integratie is het sleutelwoord in labautomatisering

Het moderne laboratorium bevat tal van high tech apparaten, maar het is helaas geen gegeven dat deze met elkaar kunnen samenwerken. Het toverwoord is daarom integratie. Paul Jeffrey, senior sales specialist bij PerkinElmer Nederland, denkt dat deze trend in labautomatisering steeds belangrijker gaat worden. Ook heeft PerkinElmer oplossingen voor dit vraagstuk.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/integratie-is-het-sleutelwoord-in-labautomatisering/

 

 

Nieuw beursproject: LinkedIn-paviljoen

Eén van de belangrijkste redenen voor een beursbezoek is om te netwerken. Dat geven potentiële bezoekers van LabNL aan in het recent gehouden bezoekersonderzoek. Om hier op een interactieve manier op in te spelen, is de beursorganisatie gestart met een nieuw project: een LinkedIn-paviljoen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/nieuw-beursproject-linkedin-paviljoen/

 

Bezoek de website van onze nieuwe beurs LabNL:
https://fhi.nl/labnl/

 

 

Wat is de impact van vermogenselektronica op statische elektriciteitsmeters?

Professor Gert Rietveld van VSL geeft dinsdag 8 juni om 16.00 uur een interactieve presentatie op het Power Electronics event. In zijn sessie gaat hij dieper in op de impact van vermogenselektronica op statistische elektriciteitsmeters. Ook deelt Rietveld de resultaten van een recent internationaal onderzoek over de vervuiling van elektriciteitsnetten door deze elektronica.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/wat-is-de-impact-van-vermogenselektronica-op-statische-elektriciteitsmeters/

 

 

Terugkijktip: MarketingMonday: How to expand your business with Social Media

Als u besluit om social media te gebruiken, is het zaak om goed na te denken over wat u wilt vertellen. Welke boodschap wilt u kwijt en voor wie is deze bedoeld? Spreekt u uw klanten aan met ‘u’ of met ‘je’? Dit was de strekking van het webinar ‘MarketingMonday: How to expand your business with Social Media’ dat op maandag 3 mei plaatsvond.

 

Kijk dit webinar terug:
https://fhi.nl/nieuws/terugkijktip-marketingmonday-how-to-expand-your-business-with-social-media/

 

 

Welke bedrijven profiteren van de Energie-investeringsaftrek?

Tijdens het online kennisevent IT Infra dat op 20 mei plaatsvindt, gaan Elbert Raben en Marc Corbeek van Rittal B.V. dieper in op de Energie-investeringsaftrek (EIA). De overheid ondersteunt bedrijven bij investeringen op het gebied van onder meer energiebesparing. In hun webinar komt deze fiscale regeling uitgebreid aan bod. Ondernemers die gebruikmaken van EIA profiteren van lagere energiekosten en belastingverlaging.

 

Lees ons artikel:

https://fhi.nl/nieuws/welke-bedrijven-profiteren-van-de-energie-investeringsaftrek/

 

 

Online Minisymposium Stoffen

Het halfjaarlijkse Minisymposium Stoffen is op 21 april gehouden en had deze keer het thema “het Veiligheidsinformatieblad en de kansen en knelpunten die dit biedt voor gezond werken met stoffen”. U kunt de presentaties van deze bijeenkomst terugkijken.

 

Bekijk de presentaties:
https://www.chemischestoffengoedgeregeld.nl/nieuws/online-minisymposium-stoffen-21-april-2021

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.