FHI corona-update, 8 april 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt op donderdag 7833 nieuwe coronabesmettingen, 1439 meer dan woensdag. Toch daalt gemiddeld het aantal besmettingen. Ook in België is het aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen licht aan het dalen, meldt de VRT.
  • Bedrijven die financieel profiteren van de coronacrisis en mensen met een hoog inkomen moeten tijdelijk meer belasting gaan betalen. Daarvoor pleit het IMF. Volgens de financiële instelling kunnen overheden alleen op die manier de kosten voor de coronabestrijding blijven dekken.
  • In de reisbranche zijn als gevolg van de coronacrisis bijna een kwart van de banen verloren gegaan in 2020. Als daar het faillissement van D-reizen wordt meegenomen, komt dat aantal zelfs uit op een derde, schrijft RTL Nieuws.
  • Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, wil dat er afscheid wordt genomen van de anderhalvemetermaatregelen als in mei op locaties met toegangstesten wordt gewerkt. In een interview met De Telegraaf erkent Thijssen dat de sneltests niet honderd procent waterdicht zijn, maar dat het ‘uiteindelijk een kwestie van durf is’.
  • Uit een enquête van de Vlaamse ondernemersorganisatie VOKA onder 150 Vlaamse bedrijven die veel handelen met het Verenigd Koninkrijk blijkt dat er sinds de Brexit omzetdalingen tot bijna 6 procent te zien zijn. Ook producten zijn 5 procent duurder geworden, zo is te lezen bij de VRT.

FHI 65 jaar

Dit jaar bestaat FHI 65 jaar! Dat is een mijlpaal, die we door alle omstandigheden helaas niet fysiek kunnen vieren. Natuurlijk staan we wel stil bij dit jubileum. Op onze website vindt u foto’s door alle jaren heen, de formele documenten uit de eerste jaren rond de start van Het Instrument, artikelen en podcasts met bedrijven die ook al in 1956 lid waren van FHI. Deze week hebben we onder andere een podcast met Michiel van Kaam en Jan de Vries van Honeywell aan het rijtje podcasts toegevoegd.

 

Bekijk onze jubileumcontent:
https://fhi.nl/fhi-65-jaar/

 

Beluister de podcast met Honeywell:
https://fhi.nl/fhi-technologie-podcast-9-fhi-65-jaar-michiel-van-kaam-en-jan-de-vries-honeywell/

 

 

Inschrijftermijn voor E&A en LabNL is verlengd tot en met 21 mei

Betrokken bestuursleden en het projectteam hebben samen besloten de eerste inschrijfdeadline te verlengen. Deze deadline is verlengd tot en met 21 mei 2021. Ook kunnen deelnemers tot en met 21 juni kosteloos hun beursdeelname annuleren. Hiermee beweegt de organisatie mee met de huidige ontwikkelingen en verzoeken van (potentiële) deelnemers.

 

Lees ons artikel op de E&A-website:
https://fhi.nl/eabeurs/nieuws/inschrijftermijn-voor-ea-is-verlengd-tot-en-met-21-mei/

 

En op LabNL:
https://fhi.nl/labnl/nieuws/inschrijftermijn-voor-labnl-is-verlengd-tot-en-met-21-mei/

 

 

Talent Solutions – Right Management

De arbeidsmarkt kent al geruime tijd een tekort aan technologisch geschoold personeel. Ook leden van FHI ervaren een uitdaging in het vinden en binden van de juiste mensen. Om deze reden brengen wij u Right Management onder de aandacht. Right Management helpt onder meer technologisch geschoolde mensen met outplacementtrajecten van werk naar werk. Dit betreft functies als technisch tekenaar, project engineer, service & repair engineer, mechanical engineer met een specialisatie in o.a. de chemische procestechnologie, elektrotechniek en control systems. Bent u ook op zoek naar de juiste mensen? Neem dan rechtstreeks contact op met de voor u geschikte kandidaat via het online platform van Right Management.

 

Meer informatie:
https://fhi.nl/talent-solutions-right-management/

 

 

Rijksoverheid wil ondernemers wijzen op groeikansen door vastleggen intellectueel eigendom

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is onder de titel ‘intellectueel eigendom: de kroon op je werk’ een campagne gestart om ondernemers te wijzen op de voordelen van het registreren van intellectueel eigendom.

 

Lees ons artikel:

https://fhi.nl/nieuws/rijksoverheid-wil-ondernemers-wijzen-op-groeikansen-door-vastleggen-intellectueel-eigendom/

 

Vragen en antwoorden voor zakenreizen en werken in het buitenland

Afgelopen weekend heeft Duitsland Nederland aangewezen als een ‘hoogincidentgebied’ en zijn er beperkingen van kracht. Deze beperkingen hebben invloed op het economisch verkeer voor ondernemers en werknemers die in Duitsland of Nederland wonen en de grens moeten passeren. VNO-NCW heeft een Q&A met nuttige doorverwijzingen online gezet waarin u over deze en andere beperkingen, zoals met België, kunt vinden.

 

Bekijk de Q&A:
https://www.vno-ncw.nl/content/qa-zakenreizen-en-werken-het-buitenland-vragen-en-antwoorden-voor-ondernemers

 

 

MarketingMonday-webinar op 12 april: alles over de juiste content

Sinds begin 2021 heeft u een profiel op fhi.nl. U kunt uw profiel aanvullen en nieuws plaatsen en daarmee uw online vindbaarheid vergroten. Maar hoe maakt u goede content om uw profiel en eigen website mee te vullen? Waar moet goede content aan voldoen en waar moet u rekening mee houden? Tijdens het MarketingMonday webinar op 12 april om 15:00 uur gaan we in op dit onderwerp. We duiken in de wereld van content, geven praktische schrijftips en delen voorbeelden uit de FHI-praktijk.

 

Schrijf u in:
https://event.webinarjam.com/register/474/39gn7u0g

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.