Checklist over de gewijzigde Arbowet

FHI-leden hebben recht op vier procent korting op alle diensten die ArboNed verleent. Al jarenlang is ArboNed actief in de technologiebranche: meer dan 330 FHI-leden met circa 5.800 werknemers zijn inmiddels klant van ArboNed. Met de opgedane branchekennis weten ze wat er bij u op de werkvloer kan gebeuren.

Klik op deze link op te zien wat de samenwerking tussen FHI en ArboNed uw bedrijf kan bieden.

Heeft u ze allemaal op een rijtje?

Voldoet uw organisatie vanaf 1 juli aanstaande aan alle eisen die de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) stelt? Wij snappen dat u andere dingen aan uw hoofd heeft en helpen u daarom graag op tijd aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen. Zo voorkomt u onnodige boetes.

Checklist wijzigingen Arbowet

Een aantal punten hebben wij al voor u geregeld, maar sommige zaken kunt u alleen zelf oppakken in uw bedrijf. Met onze checklist ziet u snel wat u (nog) moet doen om te voldoen aan de Arbowet.

Poule second opinion

Een van de aanpassingen in de Arbowet gaat over het uitvoeren van de second opinion. ArboNed maakt voor een second opinion op dit moment gebruik van een poule van geregistreerde bedrijfsartsen van arbodienstverleners HumanCapitalCare B.V. en Mensely B.V. Vanaf 1 april 2018 sluit ArboNed zich aan bij de landelijke en branchebrede poule van bedrijfsartsen die second opinions uitvoert.

Deze wijziging hebben wij verwerkt in onze samenwerkingsvoorwaarden, die als bijlage onlosmakelijk onderdeel uitmaken van uw contract met ArboNed.

Wat moet u doen?

Op deze samenwerkingsvoorwaarden is het instemmingsrecht van de ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging (PVT) van toepassing. Heeft u geen van beide? Dan stemt u het af met uw werknemers.
Het getekende exemplaar bewaart u, als onderdeel van het wettelijk verplichte basiscontract, in uw administratie en hoeft u niet naar ons terug te sturen. Tenslotte bent u verplicht uw werknemers hierover te informeren.

Meer informatie

Met behulp van de Arbowet-checklist zorgt u ervoor dat u op tijd Arbowet-proof bent. Heeft u nog vragen, kijk op onze website of neem contact op met uw vaste contactpersoon van ArboNed.