Honeywell

Jan van Dijk (Regional Connected Service Sales Leader Benelux bij Honeywell) laat zien hoe hoogwaardige technologie een bijdrage levert aan een onvergetelijke beleving in het modernste stadion ter wereld.

Honeywell is in 2018 een samenwerking in data-analyse aangegaan, in een opdracht van de Johan Cruijff ArenA. Met als doel om door middel van het gebouwmanagementsysteem en bijbehorende sensoren data te verzamelen van aangesloten apparatuur om het beheer en onderhoud van het gebouw te optimaliseren.

Efficiënte analyse voor de beste prestaties
Van preventief, protocollair onderhoud naar predicatief, data gestuurd onderhoud. De Johan Cruijff ArenA is getransformeerd tot een leider op het gebeid van data driven operation. De toegepaste oplossingen zorgen voor kostenreductie in energieverbruik, onderhoud en facilitymanagement van het stadion. Daarnaast zorgen de systemen ervoor dat de ervaringen van de bezoeker verbeteren.

Het nieuwe gebouwmanagementsysteem zorgt voor connectiviteit van data en het IoT. Alle data van het stadion worden via het web gekoppeld aan het Honeywell Forge platform. Dit Cloud (IoT) platform biedt de mogelijkheid om met machine learning en andere krachtige analysetools aan de slag te gaan. De analyse wordt gedaan om de directe omgeving steeds slimmer te maken. Het doel is de kwaliteitsbeleving te verhogen en verduurzamen met als resultaat kostenbesparing op onderhoud en realisatie van lager energieverbruik.