Cybersecurity: inzicht in noodzaak én kansen


De samenwerkende organisaties van Techniek Nederland, KNX en de Nederlandse branchevereniging voor Gebouw Automatisering organiseren een drietal bijeenkomsten over de risico’s van slimme automatiseringssystemen. U hoort wat de risico’s zijn van slimme systemen en hoe u daar aandacht aan kunt en moet besteden. Ook komen de technische oplossingen aan bod en krijgt u informatie over de wijze waarop u uw kennis op dit vlak kan bijspijkeren. Na de bijeenkomst bent u beter geïnformeerd om uw klanten garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering

Cyber Security: noodzaak én een kans

Steeds meer gebouwen en woningen beschikken over automatisering; slimme systemen die we via het internet op afstand kunnen bedienen, aanpassen en onderhouden. Dat is handig, maar ook een risico. Elk systeem met een internetkoppeling, is in potentie onveilig, omdat hackers daarop kunnen inbreken. Om een hack of digitale inbraak te voorkomen, moeten installateurs en system integrators zorgen voor ‘cyber security’. Tijdens de Cyber Security Meeting vertellen een viertal sprekers wat de risico’s zijn, hoe je daar aandacht aan kunt besteden, welke technische oplossingen er zijn en hoe jij je kennis op dit vlak kunt bijspijkeren. Ben je actief op dit vakgebied, dan mag je deze bijeenkomst niet missen.

De Cyber Security Meeting is een initiatief van Techniek Nederland, De Nederlandse branchevereniging voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland.

Programma:

15.00 uur         Ontvangst met koffie, thee, fris

15.30 uur        Sessie door Bas Labordus, ethical hacker bij Security Privacy by Design, met een ‘wake-up call’ over risico’s en veiligheid van woning- en gebouwautomatisering.

16.00 uur        Presentatie door René van der Boon van Leertouwer over het belang van cyber security en hoe zij zorgen voor bewustmaking bij klanten.

16.20 uur         Korte pauze

16.35 uur        Technische sessie met de quick wins over de verschillende manieren om toegang tot internet veilig te maken, door Martin van Ling van KNX Nederland/Hestia Domotica.

17.15 uur        Presentatie over competenties, opleidingen en vakbekwaamheidspaspoort door Willem van der Veere van Techniek Nederland.

17.45 uur        Afronding, vragen, discussie

18.00 uur        Hapjes en borrel

De cyber security meetings worden op drie verschillende locaties en data georganiseerd.

  • Woensdag 20 november, locatie: Techniek Nederland, Zoetermeer
  • Woensdag 27 november, locatie: Technische Unie, Zwolle
  • Dinsdag 3 december, locatie: Hager, ’s-Hertogenbosch

Aanmelden kan via deze pagina bij Techniek Nederland

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Martin Hof