Eindgebruikersbijeenkomst informatieplicht energiebesparing


Het activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. Per 1 juli 2019 is deze regelgeving veranderd. Maar wat is er exact veranderdt en wat betekent dit in de praktijk en voor uw situatie.

10 oktober a.s. geeft de RVO tijdens deze eindgebruikersbijeenkomst uitleg over de maatregel en wat dit betekent voor uw organisatie. Tevens is er gelegenheid om de RVO vragen te stellen.

Ook kunt u uw relaties uitnodigen en meenemen naar deze informatieve bijeenkomst, wat zijn de verplichtingen waar uw relatie aan moet voldoen en hoe kunt u uw relatie hierbij van dienst zijn?

Naast de presentatie van de RVO en uitleg over de informatieplicht energievoorziening geeft Willy Kemper, eigenaar van Bepacom te Raalte een presentatie over de realisatie van het eerste energieneutrale bedrijfspand van de provincie Overijssel.

Het nieuwe bedrijfsgebouw van Bepacom laat zien wat er technisch allemaal mogelijk is. Het gebouw is niet aangesloten op het gasnet, maar wordt verwarmd en gekoeld met aardwarmte en warmtepompen. Daarnaast wordt de warmte uit de serverruimte gebruikt om water te verwarmen. Bepacom is partner bij Energie Support Salland (ESS). ESS helpt bedrijven om de energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken. Ook worden bedrijven geholpen om ervoor te zorgen dat deze bedrijven op tijd voldoen aan wettelijke eisen zoals de energiebesparingsplicht en de informatieplicht.

Tevens is het productieproces van Bepacom gemoderniseerd. De besturingspanelen van Bepacom worden in het nieuwe bedrijfspand produceerd volgens de lean methode. Het is een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. In zijn presentatie en tijdens de rondleiding bij Bepacom zal Willy hier meer over vertellen.

Wouter Verduyn, Program Manager Energietransitie bij Energie Nederland. Energie-Nederland is de branchevereniging van energiebedrijven. Samen vertegenwoordigd Energie Nederland bijna 90% van de markt voor producenten, leveranciers en handelaren van elektriciteit, gas en warmte.

Tot slot is er mogelijkheid om met de sprekers en alle aanwezigen tijdens een hapje en een drankje in gesprek te gaan.

Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Kijk dan regelmatig in de agenda van de branchevereniging, ongeveer vier weken voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u zich via deze website aanmelden. Staat u reeds op onze mailinglijst dan ontvangt u automatisch een uitnodiging.

Wilt u zich aanmelden voor onze mailinglijst? Volg dan deze link. En geef bij de Branche Gebouw Automatisering aan dat u op de hoogte wilt worden gehouden van onze workshops en bijeenkomsten. Eventueel kunt u zich ook aanmelden voor nieuws omtrent de conferentie Bits, Bricks & Behaviour.