Intelligente zorggebouwen


In de zorg bestaan de normale uitdagingen voor nieuwbouw, vernieuwing, renovatie, beheer en onderhoud van de gebouwen. Daarnaast wil men de informatie van de gebruikers van het gebouw op een goede manier beschikbaar hebben voor het zorgproces. Hoe kunnen de actuele technische mogelijkheden ingezet worden, om de zorg te verbeteren?

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen ze persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met hun netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst.

Hier willen we tijdens een bijeenkomst op 6 oktober in het Radboud UMC bij stil staan.

Onder andere Chirurg aan het Radboudumc en hoogleraar chirurgieonderwijs Harry van Goor zal spreken over het feit dat een ziekenhuis primair is bedoeld om een patiënt op een zo’n optimaal mogelijke manier te genezen. Smart building technologie, gecombineerd met zogeheten smart hospital technologie, kan daar een rol in spelen. We hebben hem vooraf geïnterviewd, lees hier het gehele interview

Het programma ziet er als volgt uit:

12.30 uur            Ontvangst bij Huize Heyendaal op het terrein van het Radboudumc in Nijmegen. Adres: Geert Groteplein Noord 9

13.00 uur            Presentatie door René Bleeker Directeur Projectbureau Bouwzaken van het Radboudumc “Less bricks, more bytes, different behaviour: bouwen aan de ontwikkeling van een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg”.

13.30 uur            Duo-presentatie van Gert-Jan Bakker van Regel Partners en Alain Schoenmakers van Equans over Smart Building / Hospital vanuit visie naar realisatie.

Iedereen in het vakgebied van de gebouwenautomatisering is al wel in aanraking gekomen met de kreet “Smart Building”. Het roept een bepaald gevoel op maar het betekent voor iedereen wat anders. Hoe kom je dan samen tot realisatie in één van de grootste ziekenhuizen van Nederland, het Radboudumc, waar 45.000 m2 met SmartHospital visie moet worden gerealiseerd.

14.00 uur            Presentatie van Harry van Goor, chirurg in het Radboudumc en hoogleraar chirurgieonderwijs over Smart hospital technologie.

Een ziekenhuis is primair bedoeld om een patiënt op een zo’n optimaal mogelijke manier te genezen. Smart building technologie, gecombineerd met zogeheten smart hospital technologie, kan daar een rol in spelen. Harry van Goor zal tijdens deze speciale bijeenkomst daar tekst en uitleg over geven.

14.45 uur            Rondleiding in het mooie nieuwbouw gedeelte van het Radboudumc. We krijgen tijdens deze rondleiding inzicht in zowel Smart Hospital en Smart Building en hoe deze twee samen gaan.

16.15 uur            Borrel

Parkeren kan in de bezoekersparkeergarage aan Geert Groteplein Zuid, tegenover de SEH. De parkeergarage is op enkele minuten loopafstand van Huize Heyendaal.