Interactie tussen branches


Eten of gegeten worden binnen de sector Food

Marktanalyse en veranderingen in de voedingsmiddelenindustrie

FHI is gestart met het organiseren van netwerkbijeenkomsten om de interactie tussen branches te vergroten. Er bestaat een grote wens tot het versterken van de dynamiek en de synergie tussen de lid-bedrijven in de verschillende branches van FHI. Veel bedrijven hebben dezelfde wensen en uitdagingen, veel bedrijven zoeken zelf naar antwoorden en oplossingen.

Wij nodigen u uit voor de volgende netwerkbijeenkomst ‘Interactie tussen branches’ rond het thema marktanalyse van de voedingsmiddelenindustrie.

Wie, wat, waar en wanneer?

Wie: FHI lid-bedrijven uit de branche Laboratorium technologie, Industriële automatisering en leden van MinacNed

Wat: Netwerkbijeenkomst rond het thema Marktanalyse van de voedingsmiddelenindustrie

Waar: VODW, Leusderend 52, 3832 RC Leusden

Wanneer: 31 oktober 2018 van 12:00 tot 17:30 uur

Aanmelden

Programma

Wij hebben twee interessante sprekers uitgenodigd die hun inzichten rond de marktanalyse van de voedingsmiddelenindustrie delen. Te weten Sebastiaan Schreijen van de Rabobank en Erik Bos van Qlip. Verder willen we graag de interactie met alle aanwezigen aangaan.

12:00 – 12:30   Ontvangst en lunch

12:30 – 13:15   Aanwezigen aan het woord
Om de interactie tussen de branches te vergroten is het interessant kort de tijd te nemen voor het introduceren
van de aanwezigen. Dit doen we door middel van een pitch of een korte video over de bedrijfsactiviteiten.

13:15 – 13:45   Pauze

13:45 – 14:45   Sebastiaan Schreijen, Rabobank
Senior Analist Consumer Food
Als Consumer Foods analist binnen een wereldwijd research team van 90 analisten heeft Sebastiaan een duidelijk
beeld van de trends in zowel consumentengedrag als in de voedingsindustrie en weet hij dit te vertalen in de
kansen en bedreigingen voor de toeleverende industrie.

14:45 – 15:45   Erik Bos, Qlip
ICT Manager, Quality Assurance in Agrofood
Binnen het proces van bemonstering van rauwe melkmonsters maakt Qlip gebruik van zowel GPS als
RFID-technologie, ook het gebruik van barcodes is bij Qlip wijd verspreid. Erik vertelt zijn verhaal hoe Qlip
inspeelt op de huidige ontwikkelingen binnen de voedingsmiddelenindustrie waarin hij een koppeling legt
tussen laboratorium technologie en Industriële automatisering.

15:45 – 16:15   Pauze

16:15 – 16:45   Aanwezigen aan het woord
Trends en ontwikkelingen binnen de voedselveiligheid, levensmiddelentechnologie en kwaliteitsmanagement.
Wat is de huidige status en wat zijn de verwachtingen voor komend jaar?

16:45 – 17:30   Borrel

 

Deelnemers

Beun – De Ronde B.V. Beun – De Ronde B.V. is een zelfstandige leverancier van laboratoriumsystemen in Nederland.
Instrument Solutions Benelux B.V. Instrumentele oplossingen voor de levensmiddelen laboratoria.
Analis N.V. Kernactiviteiten zijn gericht op: Scientific Instruments for Laboratories op gebied van General Lab Equipment, Life Sciences, IVD en Metrology. Eindklanten zijn o.a.: Universities & Research Institutes, Medical & Hospital Laboratories, Industrial Laboratories, Biotech & Pharma Companies, Quality Control Units  in Manufacturing Processes, Start-up’s needing lab facilities, Bio-incubators, ect
Brecon International BV / Brecon Group Design en bouw van Controlled Environment
Gullimex B.V. Believing in understanding. U wilt uw klanten het beste leveren wat u in huis hebt. Ook wij snappen het belang van goede producten en diensten binnen de Medisch Pharma, Food en Logistieke sector die essentieel zijn voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Dat vergt constante kwaliteit, optimale hygiëne, veilige productie. En de wetenschap dat u voldoet aan alle voorwaarden en dat processen onder controle zijn. Gullimex biedt u die zekerheid! Onze bijdrage aan gezondheid en welzijn is dat wij u, onze klant, 100% controle geven over de kwaliteit en hygiëne van uw product en proces.
Honeywell Honeywell Process Solutions is sinds vele jaren actief in de Life Science industrie, met de nadruk op Integrated Process Control Solutions. Technologie die zich van fabrieksvloer (procesbeheersing) naar managementsystemen (MES-ERP-integratie), levenscyclusdiensten spreidt om process operations te waarborgen. Het portfolio van Honeywell Process Solutions omvat greenfield tot brownfield-oplossingen in de process automatisering. Honeywell heeft bestaande -en nieuwe technologieën onder de paraplu van “Connected Plant” gebracht, waarbij People, Process & Assets zijn samengebracht om een “geintegreerd” process concept optimaal te laten functioneren. De procesbesturingssystemen van DCS tot PLC-SCADA oplossingen moeten daarbij voldoen aan strikte internationale wetgeving  en certificeringen (bv FDA, EMA gereguleerd, etc.). Honeywell stelt zich samen met de klant de vraag centraal : “Hoe kunnen  waardevolle & kostbare investeringen maximaal bijdragen aan de automatiseringsactiva & utilisatie”.
Koning & Hartman Ik geef leiding aan een team van 12 technische consultants met wie wij projecten doen bij hoofdzakelijk Waterschappen en Voedselbedrijven (Heinz, Colbrand, Remia etc). Daarnaast hebben we andere klanten zoals De Keizer Marine Engineering, Tata Steel en diverse system integratoren. Onze projecten richten zich op Smart Industry: op basis van data optimalisatie realiseren binnen de industrie. Wij richten ons op de combinatie tussen IT en OT, waarbij we van de sensor, tot de data-acquisite, visualisatie en analyse kunnen ondersteunen. Belangrijke partners: Microsoft (Azure), ORTEC, ICONICS, Mitsubishi.
Endress+Hauser Industriële sensoren, Services en meet- en totaaloplossingen voor de Nederlandse maakindustie. Onze eindklanten zijn voornamelijk producenten (oftewel de maakindustrie).
Novotek Novotek optimaliseert productieprocessen, waarbij mijn specialisme ligt in de foodbranche.
Inventech Benelux B.V.  Afgeschermd
Samson Regeltechniek B.V. Hoofdproduct = control valves
Eindklanten zijn voedselproducenten als melkfabrieken maar ook machinebouwers voor deze industrie
Interscience Maatwerkoplossingen met Gaschromatografie, Massaspectrometrie en 24/7 automatische robotsystemen.
KROHNE Nederland B.V. Leverancier van Proces instrumentatie, Totale meetoplossingen en Service. Onze klanten zijn bedrijven in de procesindustrie waaronder de voedingsmiddelen industrie.
Pedak Meettechniek Al meer dan 40 jaar zorgt Pedak voor meetoplossingen in onder andere de voedingsmiddelen branche. Deze begint bij de productie van zaden en loopt tot en met de consument welke de voedingsmiddelen thuis geleverd krijgt. In al deze stappen draagt ons advies en meetapparatuur bij aan de kwaliteit, houdbaarheid, kostenbesparing, hygiëne en veiligheid. We bieden sensoren, displays, dataloggers, monitoringsystemen, Aw-meters en handmeters eventueel gecombineerd met een onderhouds- en kalibratieservice zodat je er langdurig profijt van hebt.
Siemens Industry Software B.V. Siemens Industry Software helps companies of all sizes around the world to transform their business and develop innovative products and services. Our customers are better equipped to respond successfully to the challenges of digitalization. Our solutions optimize their processes from planning and development through manufacturing and lifecycle support to realize innovation