Studiemiddag Life Cycle Management

Een systematische aanpak om de levencyclus van je asset te beheren, van ontwerp tot sloop, dat is Life Cycle Management. Deze systematische aanpak omvat veel aspecten. Denk hierbij aan slimme innovaties en/of software die kan bijdragen aan de levensduur van de asset.

Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert de brancheorganisatie Gebouw Automatisering de studiemiddag “Life Cycle Management”. Hieronder vindt u het programma.


14.00 – 14.30      
Inloop

14.30 – 15.00
Onderhoud en Energie tijdens de Life Cycle van een gebouw gebonden installatie
Marko Munnik, Manager commercial Buildings Benelux Danfoss

De veld apparatuur in een gebouw is vaak het meest lastig te bereiken, maar juist hier ontstaan veelal de klachten. Denk aan koude en warmte klachten of geluid.  Wat is er nu mogelijk met gebouw automatisering bus communicatie, de real time informatie/data van veld apparatuur en smart bus devices?

15.00 – 15.30
Ketensamenwerking voor Life Cycle Management
Alex Hesling, Directeur Life Cycle Partners Kuijpers

Het verduurzamingsprogramma “Slim Verduurzamen Gemeente Gebouwen” van de gemeente Eindhoven wordt uitgevoerd door het samenwerkingsconsortium !mpuls. Dit consortium, bestaande uit: Rudy Uytenhaak Architecten, DOOR architecten, DWA, Brink, Ballast Nedam en Kuijpers, vormt samen met de gemeente Eindhoven een unieke alliantie waarbinnen schouder aan schouder wordt gewerkt aan het slim verduurzamen van 7 gemeentelijke gebouwen in 10 jaar tijd. Alex Hesling, directeur van !mpuls, zal de totstandkoming, de pains en gains van deze samenwerking toelichten.

15.30 – 15.45
Pauze

15.45 – 16.15
De implementatie van continue monitoring van een gebouw
Tom Capiau, Innovation Manager/Business Development manager Agidens

Een case over de implementatie van continue monitoring van een gebouw met zijn belangrijkste parameters om daar informatie uit te halen met relevante KPI’s en verbetermogelijkheden. Dit gaat een stuk verder dan de bekende gebouwbeheerssystemen. Er kan bijvoorbeeld energieverbruik gemeten worden van ruimtes en installaties waar nog geen meters in zitten. Deze data kunnen vervolgens geanalyseerd en grafisch weergegeven worden waardoor er meer inzichten verkregen kunnen worden dan met een gewoon gebouwbeheerssysteem. Op die manier kun je continu de “prestaties” van je gebouw verbeteren.

16.15 – 16.45
Vragenronde

16.45 – 17.45
Netwerkborrel


Praktische informatie
Datum: donderdag 11 oktober 2018
Tijd: 14.00 – 17.45 uur
Waar: FHI te Leusden
Adres: Leusderend 12, 3832 RC Leusden

Voor deelname kunt u mailen naar Tugce Ozyurt.