Data integratie voor slimme communicatie

Data integratie voor slimme communicatie Door: FHI federatie van technologiebranches

Voor een gebouw zijn verschillende databronnen beschikbaar, zoals sensordata, meterdata, metadata over de sensordata, BIM-modellen, logs en documenten. Om slimme communicatie tussen systemen mogelijk te maken, moeten verschillende systemen (en hun data) geïntegreerd worden op een gebruiksvriendelijke en veilige manier. In de presentatie van Pieter Pauwels worden de beschikbare methodes voor data-integratie en systeemintegratie toegelicht vanuit ervaring uit het Brains4Buildings project.

Een ander Brains4Buildings project, dat aan de orde zal komen in het programma van Bits, Bricks & behaviour is het fieldlab ‘The Green Village’. Een duurzame toekomst vraagt ​​om innovatieve ideeën en nieuwe toepasbare methoden en technieken. The Green Village is een plek waar mensen kunnen wonen, werken en leren, vrij van standaard regels en voorschriften.

 

Door aandacht te besteden aan technische, bedrijfsmatige, maatschappelijke en beleidsmatige uitdagingen, helpt The Green Village  innovatieve partijen om versneld van theorie naar praktijk te komen. Onderzoekers, studenten, startups, ondernemers en overheden werken aan de innovatieve uitdagingen van vandaag en morgen binnen de volgende drie thema's: duurzaam bouwen en renoveren, toekomstig energiesysteem en de  klimaat adaptieve stad.

 

Meld u hier aan voor een bezoek aan Bits, Bricks & Behaviour 2021. Het volledige programma kunt u hier vinden.