Gratis online veiligheidstraining: toegang tot KNX installaties voorkomen

Gratis online veiligheidstraining: toegang tot KNX installaties voorkomen Door: KNX Nederland

Elke communicatietechnologie is een doelwit voor hackers, dus ook huis- en gebouwautomatiseringssystemen. De vraag naar slimme huis- en gebouwtechnologie neemt snel toe, en steeds meer toepassingen en apparatuur worden toegevoegd aan installaties en onderling verbonden voor toegang op afstand om een betere gebruikerservaring te bieden. Zonder goede bescherming kunnen zij echter het meest kwetsbare punt in een installatie vormen.

KNX is zich bewust van de behoefte aan veiligheid en heeft daarom krachtige maatregelen genomen om zijn systemen te beveiligen, waaronder de introductie van KNX Secure dat installaties beschermt op intern gegevensniveau en extern IP-niveau. Maar hoe zet je KNX Secure effectief in en welke strategieën kun je toepassen om een solide beveiliging van systeeminstallaties te garanderen?

De nieuwe 30 minuten durende 'How to Prevent Access to KNX Installations' online training van KNX is gratis en beschikbaar voor alle systeemintegratoren met een MyKNX account. De cursus is een ideale aanvulling op de ETS eCampus en wordt sterk aanbevolen voordat je je inschrijft voor een gecertificeerde KNX Basiscursus. Wie de cursus afrondt, krijgt een officieel certificaat.

Volg de cursus