KNX lanceert speciale ETS-licentie voor woningeigenaren

KNX lanceert speciale ETS-licentie voor woningeigenaren Door: KNX Nederland

De internationale KNX Association heeft een nieuwe versie van de programmeersoftware ETS gelanceerd. Deze ETS Home Edition is een aangepast licentietype voor eindgebruikers die een KNX-project in hun eigen huis of thuiskantoor willen realiseren. Met ETS Home Edition kan men 1 project met maximaal 64 busdeelnemers configureren. Dit is daardoor een prima oplossing voor residentiële projecten die niet uit de voeten kunnen met ETS Lite (maximaal 20 componenten) en waarvoor ETS Pro (onbeperkt aantal projecten en componenten) te kostbaar is.

Met deze speciale editie stelt KNX nu ook de eindgebruiker of een technisch onderlegde huiseigenaar in staat om zelf zijn of haar project te configureren. Natuurlijk kan de gebruiker daarbij ook samenwerken met een KNX professional. KNX Association voorziet met ETS Home Edition in een antwoord op de groeiende interesse voor KNX-projecten in de residentiële sector.

Baas over eigen projectgegevens Met ETS Home Edition beschikt de eigenaar over een eigen softwarelicentie en is hij of zij ook de eigenaar van het project en van zijn of haar projectgegevens. Met de software is het ook mogelijk om KNX beveiligde busdeelnemers te configureren, zodat hackers geen kans krijgen. Naar de overtuiging van KNX Association is er met ETS Home Edition een nieuw segment gecreëerd binnen het portfolio van KNX tools. De nieuwe softwaretool kost € 350,-, exclusief btw en kan uitsluitend via de onlineshop op www.knx.org worden aangeschaft.

Beschikbare softwaretools Het beschikbare assortiment van programmeersoftware ziet er nu als volgt uit: • ETS Lite - de perfecte match voor studenten, beginners, nieuwkomers die zichzelf willen trainen en van plan zijn om een toekomstige KNX professional te worden. • ETS Home Edition - de softwaretool voor huiseigenaren die KNX projecten voor hun huis of kantoor zelf willen maken (of daarbij samenwerken met een KNX professional) • ETS Professional (en supplementair) - de jarenlang bewezen softwaretool voor professionals die dagelijks aan KNX-projecten werken en met slechts één tool al hun projecten met onbeperkte omvang willen creëren en in bedrijf stellen.

Voor meer informatie over ETS Home Edition, bezoek dan de speciale website