Laat je gebouw vertellen wat nodig is

Laat je gebouw vertellen wat nodig is Door: Heijmans Utiliteit

Gebouwen worden steeds slimmer en gaan met je praten. Door real-time data krijg je als gebouweigenaar of beheerder zicht op het gebruik en functioneren van je gebouw. Maar hoe gebruik je deze data en informatie om je pand te optimaliseren? Twee kansrijke praktijksituaties over bezetting & benutting en comfort, waar de waarde voor het oprapen ligt.

Meer werkplekken?
‘Ik heb meer werkplekken nodig’. Als gebouweigenaar of beheerder herken je dit wellicht. Waarschijnlijk denk je aan het creëren van extra werkplekken en vergaderzalen of het bijbouwen van ruimtes. Een eenvoudige, maar kostbare oplossing. Gelukkig kan het anders. Door het continu meten van bezetting & benutting van een gebouw, krijg je namelijk helder zicht op onder- en overbezetting. Zo blijkt een efficiëntere benutting van de bestaande capaciteit veelal voldoende.

Verse luchttoevoer
Een andere praktijksituatie is de herinrichting van kantoren. Vaak wordt de aanpassing van verse luchttoevoer vergeten, met een verhoogd CO2-niveau tot gevolg. Dit leidt tot slechte werkomstandigheden. Met real-time data over comfortwaardes per ruimte in je gebouw krijg je nieuwe inzichten over onder andere luchtvochtigheid, temperatuur, CO2, geluid en licht. Zo kunnen gebruikersklachten over bijvoorbeeld te droge lucht of te koude vergaderzalen meetbaar worden gemaakt. Door de verkregen data te implementeren in je gebouw, creëer je een gezonde werkplek met tevreden werknemers.

Grip op gebouwbeheer
Helder inzicht krijg je met BeSense, een slimme totaaloplossing van software, hardware en dienstverlening die jouw gebouw laat praten en je nieuwe inzichten biedt. Maar data is slechts een middels, tot actie overgaan is minstens net zo belangrijk. Krijg grip op gebouwbeheer en breng balans in je gebouw, dat is BeSense.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van BeSense? Laat je verrassen bij onze stand op de Informatiemarkt of neem gerust contact met ons op. Kijk op www.besense.nl of mail naar info@besense.nl.