Maak kennis met Xandra Duiveman: projectmanager Gebouw Automatisering

Maak kennis met Xandra Duiveman: projectmanager Gebouw Automatisering Door: Federatie van Technologie Branches

Als projectmanager is Xandra Duiveman het gezicht van de branche Gebouw Automatisering. Ze is het eerste aanspreekpunt voor de leden en fungeert als drijvende kracht achter ledenbijeenkomsten en evenementen. Graag stellen wij je voor aan Xandra.

Door: Eline te Velde

Sinds een jaar is Xandra werkzaam bij FHI. In haar rol als projectmanager onderhoudt ze contact met het bestuur en de leden en organiseert ze evenementen en bijeenkomsten voor de branche. Juist het contact met de leden draagt bij aan haar werkplezier: “Het contact met leden en externe partijen vind ik heel erg leuk. Als branchevereniging zijn we sterk naar buiten gericht. Ik ben vaak op pad en er is voortdurend afwisseling en uitdaging.”

De bevlogen projectmanager heeft een achtergrond in eventmanagement en toerisme, en is ook werkzaam geweest in procesoptimalisatie. “Ik ben Green Belt-gecertificeerd in Lean. In heb deze methodiek toegepast bij het verbeteren van websites en optimaliseren van processen bij mijn vorige werkgever.” Ook in haar nieuwe rol komt deze ervaring goed van pas. “We hebben het afgelopen jaar een verbeterslag gemaakt in de website en zijn bezig met het optimaliseren van processen. Daarbij houd ik altijd onze leden in gedachten.”

Digitaal Gebouw van de Toekomst

Een vast onderdeel van de activiteiten die de branche Gebouw Automatisering organiseert is de jaarlijkse conferentie ‘Digitaal Gebouw van de Toekomst.’ Dit jaar wordt de conferentie in een nieuw jasje gestoken met een sterk inhoudelijk programma en een kortere dag. Xandra legt uit: “Voorheen was de conferentie een volledige werkdag, maar we kregen terug dat de bezoekers dit te lang vonden. Daarnaast merkten we dat er behoefte is aan een goed inhoudelijk programma. Bezoekers komen naar zo’n dag met een heleboel vragen, en daar willen wij antwoord op geven.”

Afgezien van netwerkmogelijkheden biedt de conferentie deelnemende bedrijven ook de kans om kennis op te doen. Xandra benadrukt: “Exposanten krijgen de gelegenheid om potentiële klanten te ontmoeten. Ik hoop dat ze leren van deze interacties en dat ze veel vragen stellen. Wat leeft er nu echt bij onze klanten? Ben ik op de juiste koers met mijn product?”

Technologische ontwikkeling

Naast de conferentie staan er de komende periode nog meer mooie activiteiten op het programma. Zo is er een bijeenkomst over digiGO in oktober en een bezoek aan the Green Village van TU Delft in januari. Het doel van deze bezoeken is om leden te inspireren en tegelijkertijd op de hoogte te houden. Immers, technologie ontwikkelt zich in een razend tempo. “Ik hoop dat we met z’n allen open blijven staan voor verandering en meegaan met onze tijd. Artificial Intelligence gaat daar een belangrijke rol in spelen en ik kijk ernaar uit om daar meer van te mogen zien. De snelle technologische ontwikkelingen benadrukken ook het belang van cybersecurity. Dit mogen we zeker niet vergeten.”

Wil je meer weten over de conferentie Digitaal Gebouw van de Toekomst? Bezoek de website voor meer informatie of neem contact op met Xandra.

Xandra Duiveman
Xandra Duiveman