Natte sokken bij het FHI Golftournament 2018

Natte sokken bij het FHI Golftournament 2018

Door: FHI, federatie van technologiebranches

"Terugdenkend aan het FHI Golftournament 2018 krijg ik spontaan weer natte sokken, maar wat was het gezellig!"

Om 11 uur kwamen de eerste enthousiastelingen binnen. Prijzen op de prijzentafel, koffie, omkleden en snel even inspelen op de baan. Tegen de tijd dat Gejan Starink het openingswoord deed, stond iedereen te popelen om te beginnen aan de dag. De wielrenners (en 1 mountainbiker) vertrokken met een kleine vertraging -door het proppen van de lunch in kleine zakken- aan de tocht van bijna 100 kilometer. De clinicers mochten nog even genieten van een goed verzorgde lunch.

Rond een uur of 2 uur begon het te druppelen en dat druppelen veranderde binnen enkele seconden in een stortbui. Mensen deden hun best de plastic poncho's zo snel mogelijk uit te vouwen, kropen samen onder paraplu's of hoopten (tegen beter weten in?) dat het niet lang zou duren. Alleen de pro's waren voorbereid op alle weertypes en droegen in de golftassen ook regenkleding mee.

De clinicers zijn tijdens de tweede stortbui even binnen een harinkje gaan eten maar toen de ergste bui over was gingen de meesten weer terug de baan op om aan de wedstrijd te beginnen. Dat zal ongeveer de tijd zijn geweest dat de fietsers helemaal doorweekt terugkwamen in het clubuis. Waarschijnlijk hebben ze weinig genoten van de mooie omgeving maar ze hebben een strakke tijd gereden.

Er werd in een golfwagentje een rondje gereden over de baan om wat mooie actiefoto's te maken. De zon was weer voorzichtig gaan schijnen en het leek of de golfers geen last hebben gehad van de buien. Tijdens de hele rit is een medewerker achter het golfwagentje aangereden, per abuis was de verkeerde meegenomen, inclusief de clubs van een particuliere golfer.

Aan het einde van de dag was iedereen toe aan een warme douche en droge schoenen. De gasten kwamen netjes gekleed samen in het clubhuis voor de prijsuitreiking en de barbecue.

We hebben er weer van genoten!

Klik hier voor de foto's!