Nieuwe en laatste kans voor subsidie duurzame inzetbaarheid (ESF)

Nieuwe en laatste kans voor subsidie duurzame inzetbaarheid (ESF)

Door: FHI, federatie van technologiebranches

Wil je voor jouw bedrijf aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Dan kun je hierbij ondersteuning krijgen van een adviseur en subsidie aanvragen bij het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het ESF stelt hiervoor per aanvrager tot 12.500 euro beschikbaar.

Dit bedrag kun je besteden aan:

  • het krijgen van advies met bijbehorend plan en/of
  • begeleiding die je nodig hebt bij het uitvoeren of toepassen van het advies.

Investering in duurzame inzetbaarheid betaalt zich zeker terug

Tijdens het vorige FHI HRM Actualiteitenseminar vertelden Sandra Engelbertink en Marlies Casteleijn van VIT over wat duurzame inzetbaarheid uw organisatie kan brengen. Het streven van VIT is om bedrijven competent te maken in het uitvoeren van goed werkgeverschap, zodat er een toekomstbestendige en gezonde organisatie staat waar mensen vitaal, met plezier en betrokkenheid werken.

Het is nu heel aantrekkelijk om deze investering te maken, want het is opnieuw mogelijk om voor deze activiteiten en onze diensten een flinke subsidiekorting te krijgen. VIT kan u ondersteunen met Europees Sociaal Fonds (ESF) Subsidie 2019.

Een passende aanpak per MKB

Ieder bedrijf heeft vraagstukken over bijvoorbeeld (het voorkomen van) verzuim, het binden en boeien, aantrekken en behouden van personeel, veiligheid en/of ontwikkeling. Om de juiste stappen te zetten, kiezen we een aanpak die past bij het bedrijf en de manier van werken. De vraagstukken concreet beantwoorden vraagt vaak een heel praktische aanpak. Door soms de bestaande processen iets aan te passen of aan te vullen kan al veel bereikt worden.

Begin april actie nodig

Van 8 april t/m 12 april is het mogelijk om subsidie aan te vragen. U kunt tot 12.500 euro subsidie krijgen voor projecten tot 25.000 euro. De minimale investering bedraagt 12.000 euro waarvan € 6.000 euro vergoed wordt (ESF betaalt tot 50% van het project).

Wilt u de subsidie graag benutten, maar weet u niet precies hoe? Ziet u op tegen de administratie? VIT denkt graag met u mee!

Neem contact op met Sandra Engelbertink of Marlies Casteleijn voor meer informatie: (06) 21 344 178 en s.engelbertink@vitmkb.nl; (06) 43 01 57 49 en m.casteleijn@vitmkb.nl.

Eerst meer weten?

Bekijk dit overzicht.