Nieuwe tool Check Energieke Vastgoedorganisaties

Nieuwe tool Check Energieke Vastgoedorganisaties Door: FHI

Bron: rvo.nl

De RVO heeft een quikscan ontwikkeld voor vastgoedorganisaties om de uitdagingen in verduurzaming aan te gaan. Met de Check Energieke Vastgoedorganisaties krijgt een gebouwbeheerder een eerste indruk van de mogelijke verbeterpunten. De quickscan is ontwikkeld door het Platform Duurzame Huisvesting in samenwerking met de RVO.

Vastgoedorganisaties staan voor de opgave om de gebouwvoorraad zo te verduurzamen dat in 2050 sprake is van vrijwel CO2-neutrale gebouwen. Mogelijkheden om dit doel te bereiken zijn het uitvoeren van eenvoudige energiebesparende maatregelen, grootschalige renovatie of zelfs sloop en nieuwbouw. Deze uitdaging vraagt om een energieke en doelmatige organisatie.

Het instrument Check Energieke Vastgoedorganisaties is bedoeld voor personen werkzaam binnen vastgoedorganisaties met functies binnen directie, management of vergelijkbaar niveau. En voor wie de performance van de organisatie van belang is. Denk hierbij aan een hoofd vastgoed, hoofd beheer & onderhoud, hoofd asset management of een hoofd projecten.

Meer informatie via de website van de RVO.