Rensen grootste onafhankelijke regelfirma

Rensen grootste onafhankelijke regelfirma Door: Rensen

Vorig jaar breidde het van oorsprong Brabantse bedrijf Rensen uit met een vestiging in Kerkrade. Ook was er beweging in het Noorden van het land, waar een vestiging verhuisde van het Overijsselse Hoogeveen naar Lelystad. Op dit moment is Rensen de grootste, onafhankelijke regelfirma van Nederland.

Als we vragen of Ruud Cuppé (commercieel directeur) trots is dat ze nu 'de grootste' onafhankelijke regelfirma zijn, lacht hij. "Het gaat mij er eigenlijk niet om dat we de grootste zijn. Ik ben liever de beste. Als mensen zeggen; "bij Rensen moet je zijn als het ingewikkeld wordt", dáár word ik vrolijk van. Het is een mooie beloning op ons harde werken van de afgelopen jaren. Daar stoppen we voorlopig ook niet mee." 

Kennis en kunde
Rensen bouwt en ontwerpt de meest complexe installaties en verzorgt daar ook het onderhoud van. "Regeltechniek zit diepgeworteld in onze genen," vertelt Ruud Cuppé, commercieel directeur bij Rensen. "Als langetermijnparter zorgen wij ervoor dat gebouwen niet alleen voorzien worden van de nieuwste technieken. We willen ook dat een gebouw comfortabel, gezond en veilig is." 

De lijst met kennis en kunde binnen het bedrijf groeit nog steeds. "Het gaat tegenwoordig veel verder dan alleen regeltechniek," laat Ruud weten. "We houden ons ook bezig met energiemanagement, wko-beheer, internetveiligheid en ICT-oplossingen. Dat hoort vandaag de dag ook allemaal bij ons vak." 

De cijfers
Inmiddels zorgen de 75 vakspecialisten binnen het bedrijf voor een omzet van 12 miljoen. Dit gaat vanuit drie vestigingen: Uden (NB), Kerkrade (LB) en Lelystad (FL). Rensen bestaat inmiddels bijna 39 jaar en is opgericht in 1983 door John Rensen.