Wat doe jij met jouw dagelijkse portie data?

Wat doe jij met jouw dagelijkse portie data? Door: Rensen

Rensen maakt gebouwen energiezuinig & gezond met nieuwe samenwerking

Het is de droom van iedere gebouwbeheerder. Een installatie met zo min mogelijk storingen en een gezond gebouw met een laag energieverbruik waar je trots op kan zijn.

De meeste gebouwen zijn uitgerust met sensoren die continu data registreren. Erg leuk allemaal, die dagelijkse portie data, maar hoe vertaal je die reeks aan cijfers naar jouw droomgebouw?

Voor een toekomst met slimmere gebouwen is Rensen een samenwerking aangegaan met softwareplatform Simaxx. Op de Dag van de Duurzaamheid tekenden Rensen & Simaxx hun partnership op de Vakbeurs Energie.
 

Van diffuse data naar intelligente informatie

Simaxx is een softwareplatform dat continu data uit álle technische installaties van een gebouw verzamelt, ongeacht wat voor systeem er in het gebouw zit. De data wordt gehaald uit bijvoorbeeld slimme meters, gebouwbeheerssystemen of draadloze sensoren.

De software van Simaxx zet deze onoverzichtelijke ‘big data’ om in bruikbare informatie, zodat je technische installaties beter kan laten presteren en je meer inzicht krijgt in het energieverbruik. Dankzij het Simaxx-dashboard heb je als gebouwenbeheerder in één oogopslag inzicht in de prestaties van je gebouwinstallaties.

“Hiermee kunnen wij klanten beter adviseren en klachten & storingen op tijd aanpakken, zelfs voorkomen,” laat Ruud Cuppé van Rensen weten. “Wij bemoeien ons altijd intensief met de installaties van onze projecten. Dat we op deze manier goed met de waardevolle data van een gebouw om kunnen gaan, is een fantastische ontwikkeling. Ook als een installatie goed draait blijven we zoeken naar verbeteringen. En dat kan perfect met Simaxx. De inzichten die wij uit het Simaxx-dashboard halen zijn niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten heel verhelderend.”
 

Succesvolle projecten

De eerste Simaxx-projecten zijn al succesvol afgerond. Rensen realiseerde de software al voor zorginstelling Lentis in Zuidlaren en voor een groot museum in Amsterdam. Binnenkort worden verschillende panden van een groot vastgoedbeheerder voorzien van Simaxx.  

Weten wat Rensen met de Simaxx-software voor jou kan doen? Neem dan contact op met Johan Verheijen.