!!! UITGESTELD !!! FHI Federatiecongres 2020: Cyber Security


Zoals op 23 maart jl. bekend werd, heeft het kabinet in verband met de coronacrisis besloten om alle bijeenkomsten, evenementen, ongeacht de grootte, tot 1 juni a.s. te verbieden.
In dat kader zijn wij helaas genoodzaakt deze bijeenkomst uit te stellen naar een nog nader te bepalen datum.

FHI – Federatiecongres 2020

Donderdag 16 april 2020; 15.30 uur
(ontvangst vanaf 15.00 uur)

in Sociëteit De Witte in Den Haag

(klik hier voor een routebeschrijving)

 

Tijdens het FHI-Federatiecongres ontmoeten lidbedrijven, politici en andere stakeholders elkaar rond het thema

Cyber Security in de technologiebranches,
kansen en risico’s

 

Hoe bieden we in deze tijd, waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan, cyberbedreigingen het hoofd? Hiervoor is technologie, deskundigheid en samenwerking nodig!
Inspirerende sprekers nemen ons mee in de kansen en bedreigingen en hoe technologie ons daarbij kan helpen.

De technologische vooruitgang biedt in de industrie, wetenschap en gezondheidszorg veel voordelen. Zoals het op afstand oplossen van problemen, het verbeteren van industriële processen op basis van big data en het voorspellen van onderhoudsbeurten.

Met de komst van 5G zal de digitalisering verder versnellen. Hetgeen leidt tot meer innovaties om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Keerzijde van het meer en meer verbonden zijn aan het internet, is dat (industriële) netwerken, -systemen en -installaties kwetsbaar zijn voor digitale aanvallen. Organisaties krijgen ook steeds vaker te maken met bedrijfsspionage.

 

15.30-15.40 uur

Welkom en opening

  

Willem van Raalte

Voorzitter FHI, federatie van technologiebranches

 

15.40-16.15 uur

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Huib Modderkolk

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen.
De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren.

Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Wat zijn dé wapens om in te zetten om de cyberoorlog te winnen?

Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant en vaste gast bij De Wereld Draait Door. In 2019 kwam zijn boek ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’ uit.

16.15-16.45 uur

Nederland digitaal droge voeten

Elly van den Heuvel-Davies

De technologische digitale ontwikkelingen gaan razend snel; we ain´t seen nothing yet. We zijn echter nog onvoldoende ‘cyberready’. Samenwerking tussen overheid, bedrijven, organisaties en burgers is belangrijk om Nederland digitaal veilig te houden; we willen en kunnen het niet alleen. Dit stopt niet bij de grens; ook internationaal moeten we de handen ineen slaan.

Elly van den Heuvel-Davies is secretaris van de Cyber Security Raad (CSR). CSR bestaat uit topfunctionarissen uit overheid en bedrijfsleven en adviseert over nieuwe cybersecurity ontwikkelingen en dreigingen.

16.45-17.00 uur

Digitale technologieën topprioriteit

Kees Verhoeven

Technologieën als kunstmatige intelligentie en 5G bepalen steeds meer de economische en geopolitieke verhoudingen in de wereld. Om niet verder achter te lopen op China en de VS is het tijd voor een Europese technologiestrategie. De EU zou daarom veel meer moeten investeren in digitale technologieën, waaronder cybersecurity. Voorkomen moet worden dat criminelen met één druk op de knop onze vitale infrastructuur kunnen platleggen.

Kees Verhoeven is sinds 9 jaar actief in de Tweede Kamer voor D66, woordvoerder privacy en digitale veiligheid.

17.00-17.30 uur

Discussiepanel

We sluiten het congres om 17.00 uur af met een discussiepanel met Huib Modderkolk, Elly van den Heuvel-Davies en Kees Verhoeven
o.l.v. Andreas Meijer, adjunct directie branches FHI.

 

Aansluitend vindt van 17.30-18.30 uur in Sociëteit De Witte de FHI Technologieborrel plaats.

 

Aanmelden (uitsluitend op uitnodiging) via de aanmeldknop bovenaan deze webpagina (r.s.v.p. 2 april 2020).

 


Wij maken u erop attent dat er foto’s gemaakt worden tijdens de Managementsessie ter publicatie op de FHI-website. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat hier aangeven.

 

Contactpersonen FHI:
Andreas Meijer, adjunct-directeur Branches
Marina van den Berg, directiesecretariaat